KNEKT: Steinen skulle lokke turistene til Egersund. Nå er den ødelagt. Video: Valentin Svelland / Foto: NTB Scanpix / Privat Vis mer

Eigersund:

«Trollpikken» er knekt: - Ingen tvil om at det er hærverk

Ble lansert som nytt turistmål, nå blir det vanskelig å få futt i de potente planene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De fleste nordmenn kjenner til Trolltunga, som er en av Norges best besøkte turistattraksjoner. Det er trolig ikke like mange som har fått med seg en annen del av trollets anatomi i Eigersund i Rogaland.

Den falloslignende fjellformasjonen, som har fått kallenavnet «Trollpikken», har de siste ukene havnet i rampelyset. Håpet var at trollets underliv skulle få turistene til å strømme til området, men nå har planene om å få turister dit mistet sin potens, melder Dalane Tidende.

- Hærverk

Lørdag morgen kunne nemlig en gjeng på joggetur konstatere at noen hadde ødelagt «Trollpikken».

<strong>VALFARTET:</strong> Flere tilreisende har de siste ukene skuet etter «Trollpikken». Foto: Ingve Aalbu / Dalane Tidende
VALFARTET: Flere tilreisende har de siste ukene skuet etter «Trollpikken». Foto: Ingve Aalbu / Dalane Tidende Vis mer

- Vi klarte ikke å finne den, selv om flere av oss har vært der før. Da forsto vi hva som hadde skjedd, sier Olav Magne Egebakken til avisa.

Bilder av steinen, som er gjengitt av avisa, viser tydelig at det er snakk om langt mer enn en omskjæring. Hele steinen har knekt i to. Egebakken sier til Dagbladet at steinen neppe kan ha falt av seg selv, før han konstaterer at «det ikke er noen tvil om at det er hærverk».

- Noen har tatt med seg en boremaskin og boret flere hull, sier han til Dagbladet.

Ålgårdmannen Bjarne Sigve Kverneland har også konkludert med at det må ha vært mennesker på ferde.

- Jeg blir fly forbanna over at folk kan finne på å gjøre noe slikt. Det er tydelige spor av at noen har kjørt ATV opp dit, og dette er ikke gjort med lett utstyr. Måten det er gjort på viser at dette ikke er gjort av amatører, men av noen som visste akkurat hva de holdt på med, sier han til Dagbladet og legger til:

- Det er helt forkastelig at folk kan finne på å gjøre noe slikt.

Han kunne knapt tro hva han så, da han og vennegjengen oppdaget at «Trollpikken» ikke lenger reiste seg i horisonten.

- Det er ufattelig og tragisk at noen kan finne på noe som dette. Jeg er helt målløs, sier han.

- Mye ståhei

Han hadde i likhet med mange i området, et håp om at den voldsomme interessen kunne føre til at det ville komme flere turister til plassen.

- Det har vært mye ståhei rundt denne fjellformasjonen de siste ukene, det var snakk om at det skulle bli Dalanes nye turistattraksjon, sier han.

Målet var at den skulle vokse seg større, i publikumsinteresse, enn Prekestolen. Nå er det lite som tyder på at det blir tilfellet.

- Kommer til å anmelde det

Politiet har foreløpig ikke fått ferten av kristenmanns blod.

- Vi kjenner ikke til dette i det hele tatt, og avventer til noen melder om skadeverk, sier operasjonsleder Brit Randulff i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Kverneland sier imidlertid til Dagbladet at han har planer om å anmelde saken.

- Jeg kontaktet politiet og sa at jeg ønsket å anmelde dette, men de sa at det var best om grunneieren gjorde det. Dersom det ikke foreligger en anmeldelse til uka, så kommer jeg til å anmelde det selv, sier han til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer