Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hardanger:

Trolltunga-redning nummer sju - før turistsesongen starter

100 000 prøver seg på oppstigning i sommer.

HELE VERDEN VIL HIT: Trolltunga i Skjeggedal ved Tyssedal i Odda kommune i gråvær tirsdag. Tre briter og to amerikanere måtte hentes ned med helikopter. Foto: Tore Meek, NTB Scanpix.
HELE VERDEN VIL HIT: Trolltunga i Skjeggedal ved Tyssedal i Odda kommune i gråvær tirsdag. Tre briter og to amerikanere måtte hentes ned med helikopter. Foto: Tore Meek, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før den store turistsesongen starter, ble årets sjuende redningsaksjon til Trolltunga i Tyssedal satt i gang tirsdag ettermiddag.

Fire kvinner og en mann i alderen 24 til 30 år, var våte, kalde og utmattet i snøvær og to graders «varme». Tre av dem er fra Storbritannia og to fra USA.

Ved 21.30-tiden var de hentet ned til Tyssedal med helikopter, melder Bergens Tidende.

Turiststrømmen til steinformasjonen Trolltunga når nye høyder. Dermed øker arbeidsmengden for de lokale redningsarbeiderne, som tirsdag rykket ut nok en gang.

I fjor besøkte mellom 80.000 og 90.000 turister Trolltunga, ifølge Statens Naturoppsyn. I år er det ventet at tallet kan nå 100.000.

Dårlig forberedt

Allerede har Røde Kors Hjelpekorps i Tyssedal vært ute på flere aksjoner.

- Vi har hatt seks forskjellige hendelser før den siste leteaksjonen, og det er ganske tidlig i sesongen ennå. De verste månedene er juli, august og september, sier korpsleder Knut Atle Øyre i Tyssedal Røde Kors Hjelpekorps til NTB.

Han sier at det vanligste problemet er at folk går seg "tom" og må hjelpes ned.

- De er for dårlig forberedt, for dårlig kledd, for dårlig skodd og har med seg altfor lite mat og næring. Og ikke spiser de nok under turen heller, sier han.

(NTB/Dagbladet).

Hele Norges coronakart