Trommer, slagord og hornmusikk da enorm folkemengde protesterte mot norsk barnevern i Chicago

Kristenopprør mot Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Videoen øverst i denne saken viser den reneste massemønstring i Chicago av folk som lørdag marsjerte i protest mot norsk barnevern.

Historien om et norsk-rumensk ektepar som ble fratatt alle sine fem barn av barnevernet har vekket engasjement over store deler av verden.

Fem måneder etter at det norske barnevernet grep inn, var det lørdag varslet demonstrasjoner mot det norske barnevernet i 63 byer i 20 ulike land. Familien tilhører pinsemenigheten, noe som kan være med på å forklare den store mobiliseringen i flere av landene.

Trommer og hornmusikk I Stryn var det norsk-rumenske ekteparet til stede sammen med drøyt 300 demonstranter, men deltok selv ikke i demonstrasjonen.

I Chicago, hvor den amerikanske kampanjen for den norsk-rumenske familien har sitt hovedsete, gikk et enormt antall mennesker i tog gjennom gatene, med bannere og slagord, akkompagnert av trommer og hornmusikk.

21. desember 2015, under overskriften «Norge er ikke Sovjetunionen», tok sjefredaktør Vebjørn Selbekk i den kristne avisa Dagen et oppgjør med det utenlandske kristenopprøret mot norsk barnevern.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer