Troms - fra Målselv til Mirage

Det må være noe helt eget med et fylke som fortsatt er heime selv 13 år etter at jeg flytta derfra. Jeg tror kanskje alltid det vil være det. Det er noe med by og land og fjell og folk tror jeg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gi din stemme her.

- Gro, du sier fortsatt hjem om Troms, ikke sant, sa min kollega en dag.

Det var en helt vanlig dag på seinsommeren, der gradestokken viste ti grader mer i Oslo enn hjemme. I Troms.

- Ja, svarte jeg, det gjør jeg.

Hvilket ikke var helt sant, jeg sier heim, som vi gjør der jeg kommer fra. Istindlia, Bardufoss, Målselv, Troms, Norge, Europa, Verden, solsystemet. Regla er ikke helt den samme som den var den gang i kladdebøkene for ganske mange år siden, da vi hadde firesifra telefonnummer, for som i nordnorske bygder flest har vi skifta både postadresse og postnummer et par ganger de siste årene. Men det betyr liksom ikke så mye så lenge elva, fossen og fjellene er de samme som før. Og jeg har strengt tatt postadresse Oslo uansett.

Det er først i det siste jeg har skjønt at det kanskje er litt uvanlig å si heim om et sted jeg fysisk flytta fra for 13 år sida. Sist jeg dro heim, for tre ukers siden, opplevde jeg nemlig at noen så rart på meg da jeg sa jeg skulle heim. Og gleda meg vilt. Jeg tror de trodde jeg endelig skulle tilbringe en hel helg i min egen leilighet i Oslo 5.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer