Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Troms og Finnmark Frp: - Sametinget koster mye penger og gjør ingenting

Det nyetablerte Troms og Finnmark Frp har vedtatt at de vil oppheve Finnmarksloven og legge ned Finnmarkseiendommen (FeFo).

DYRT: Troms og Finnmark Frp mener Sametinget i Finnmark koster mye penger. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
DYRT: Troms og Finnmark Frp mener Sametinget i Finnmark koster mye penger. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er ikke imot samer, men de skal ikke ha særrettigheter. Det skal være likt for alle, sier Odd Eilert Persen, som i helga ble valgt som leder for Troms og Finnmark Frp, til iFinnmark.

- FeFo og Sametinget koster mye penger, og de gjør egentlig ingenting. De er norske folk som meg og deg, og alle andre. De skal ikke ha særrettigheter. De bruker enorme summer for å drive Sametinget, vi ønsker å bruke pengene på fellesgoder i stedet. Vi har vært to forskjellige fylker, men nå er vi ett – og nå må det være likt for begge fylkene.

Han lover at det nye partiet skal legge stort press på deres stortingsrepresentanter.

Silje Karine Muotka i Norske Samers Riksforbund sier at dette ikke er ny politikk fra Frps side, men at hun ser på det som usannsynlig at de får gjennomslag.

- Jeg registrerer at Frp benytter sjansen til å snakke om samepolitikk, som har vært oppskriften deres på å trekke støtte. Men jeg tror at det hadde vært mye viktigere for dem å ha fokus på eksempelvis luftambulansetjenesten.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media