Tromsdal bedrageritiltalt for 50 millioner

I morgen starter rettssaken mot finanskjendisen.

BEDRAGERITILTALT: Finanskjendisen Christer Tromsdal er tiltalt for grove bedragerier for rundt 50 millioner kroner. I morgen må han møte i Oslo tingrett. Foto: RALF LOFSTAD
BEDRAGERITILTALT: Finanskjendisen Christer Tromsdal er tiltalt for grove bedragerier for rundt 50 millioner kroner. I morgen må han møte i Oslo tingrett. Foto: RALF LOFSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Økokrim mener på bakgrunn av en langvarig etterforskning at finansmannen Christer Tromsdal står bak grove bedragerier for rundt 50 millioner kroner.

I morgen starter rettssaken som kommer opp i sin fulle bredde i Oslo tingrett.

Ifølge tiltalen skal Tromsdal ha forledet finansinstitusjoner, banker og investorer til å utbetale store pengebeløp under falske forutsetninger.

Uriktige takster og verdivurderinger på eiendommer er noen av virkemidlene som skal være brukt for å skaffe urettmessig gevinst.

Tromsdals forsvarer, advokat Nicolai Skjerdal, sier til NTB at hans klient ikke erkjenner straffskyld på noen av tiltalepunktene.

- Det jeg også konstaterer er at flere av forholdene ligger langt tilbake i tid, noe som gjør dette utfordrende både for parter ogt vitner som skal forklare seg, sier Skjerdal.

Påtalemyndigheten mener takstene har vært falske, regnskaper blåst opp og at disse i sluttfasen er bekreftet av en fiktiv revisor. Med pant i unaturlig høyt takserte eiendommer skal banker ha blitt lurt til å gi lån med sikkerhet i eiendommene. Også privatpersoner skal ha blitt bedratt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer