Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Tromsdal brukte Iversen som kurer

Christer Tromsdal (35) er tiltalt for å ha brukt Jan Erik Iversen som kurer, i et angivelig forsøk på å unngå å bli dømt i en økokrimsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er og tiltalt for å ha truet et vitne med at han hadde «kontakt med torpedoer og i Hells Angels».

Tromsdal ble tidligere i år dømt til betinget fengsel i seks måneder og en bot på 30 000 kroner for villedende opplysninger ved aksjesalg.

Seinere har Økokrim tiltalt ham for å ha opptrådt slik at det var egnet til å påvirke seks vitner.

Ifølge tiltalen var det i straffesaken mot Tromsdal i januar at han fikk Iversen til å formidle en instruks til et vitne om at vedkommende ikke måtte møte i retten som vitne, før han hadde hatt et møte med Tromsdal.

Tromsdal skal også ha fått en annen person til å kontakte et vitne. Det vitnet skal Tromsdal ha tilbudt en halv million, om han modererte sin forklaring i retten.

Finansakrobat Thomas Øye dukker og opp i tiltalen. Tromsdal sjøl, eller han skal ha fått andre til å gjøre det, ha kontaktet Øye. Hensikten var angivelig å få Øye til ikke å forklare seg negativt om Tromsdal i retten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media