Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tromsdal fikk to ukers varetekt

Siktet for korrupsjon. Politimann har erkjent straffskyld og er løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I helgen ble den omstridte forretningsmannen Christer Tromsdal pågrepet og siktet for korrupsjon.

I dag ble Tromsdal framstilt for Hedmark tingrett på Hamar, og fikk to ukers varetektsfengsling.

En polititjenestemann fra Oslo politidistrikt ble også arrestert og siktet i saken. Politimannen har erkjent de faktiske forholdene, og er derfor løslatt.

Solgte politidokumenter

Politimannen skal ha solgt etterforskningsdokumenter i straffesaker til blant andre Tromsdal.

- Vi mistenker denne polititjenestemannen for over en lengre periode å ha gitt politidokumenter til Tromsdal i forskjellige straffesaker, sier nestleder for Spesialenheten for politisaker, Johan Martin Welhaven, til Dagbladet.no.

På bakgrunn av lenger tids etterforskning, aksjonerte derfor politiet fredag mot blant annet Tromsdals bosted. Der fant de hemmelige politidokumenter.

Ikke NOKAS-relatert

I den pågående NOKAS-rettssaken er det kommet fram at politiet har funnet politidokumenter hjemme hos den tiltalte Ridvan Halimi.

Halimi skal ha fått disse dokumentene av Tromsdal.

- Har denne politimannen solgt NOKAS-dokumenter?

- Jeg vil ikke gå konkret inn på hva slags dokumenter det dreier seg om, men så langt er det ingenting som indikerer at dette har noe med NOKAS-saken å gjøre, sier Welhaven til Dagbladet.no.

HAR IKKE FUNNET AT POLITIMANNEN HAR SOLGT NOKAS-DOKUMENTER: Men Johan Martin Welhaven i Spesialenheten for politisaker har arrestert og siktet en politimann fra Oslo for korrupsjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!