Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tromsdal grillet om Dagblad-intervju

Vitnet i saken mot mannen som skjøt ham i kneet.

AVVISER: Christer Tromsdal tror ikke Kjell Inge Røkke ville betale torpedoen Jan Erik «Jannik» Iversen 100 millioner for å få ham «fjernet». - Jeg har ikke inntrykk av at Røkke vil meg noe vondt, sa Tromsdal til Dagbladet i går. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet
AVVISER: Christer Tromsdal tror ikke Kjell Inge Røkke ville betale torpedoen Jan Erik «Jannik» Iversen 100 millioner for å få ham «fjernet». - Jeg har ikke inntrykk av at Røkke vil meg noe vondt, sa Tromsdal til Dagbladet i går. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet Vis mer

Den straffedømte finansakrobaten Christer Tromsdal (50) inntok i ettermiddag vitneboksen i Oslo tingrett, i saken hvor torpedoen Jan Erik «Jannik» Iversen er tiltalt for å ha forsøkt å presse Kjell Inge Røkke for et millionbeløp.

Iversen (62) hevdet i retten i går at Røkke hadde bedt ham om å få Tromsdal fjernet, og at han angivelig var villig til å betale 100 millioner kroner for det. Bakgrunnen skal ha vært lydopptak som Tromsdal satt på.

FORLOT RETTEN: Kristian Monsen Røkke (36) nektet å snakke med pressen da han forlot retten. Røkke hadde nettopp vitnet i saken hvo «Jannik» Iversen står tiltalt for utpressing mot Kjell Inge Røkke (60). Video: Christian Wehus / Foto: Henning Lillegård Vis mer

Røkke kalte anklagene fra torpedoen for absurde. Tromsdal sa i går til Dagbladet at ikke han heller trodde på påstandene, og kalte det hele en Donald Duck-historie.

Dagens vitnemål ble av det korte slaget.

Iversens forsvarer Benedict de Vibe startet sin utspørring med å spørre Christer Tromsdal om uttalelser han ga til Dagbladet i går, og om han syntes det var greit å gjøre det før han hadde vært i vitneboksen.

I RETTEN: Rettstegning av Christer Tromsdal som vitner i Oslo tingrett onsdag. Rettstegning: Ane Hem / NTB scanpix
I RETTEN: Rettstegning av Christer Tromsdal som vitner i Oslo tingrett onsdag. Rettstegning: Ane Hem / NTB scanpix Vis mer

Tromsdal svarte at han ville bruke sin tilsvarsrett, etter det han oppfattet som uriktige opplysninger.

- Har du på noe tidspunkt overlevert et lydbånd til Jannik? spurte de Vibe videre.

BLE OPPSØKT: Ble stående og prate i 20 minutter. Så ble forholdet kraftig forsuret. Bilder: Politiet. Vis mer

- Nei.

Tromsdal forklarte videre at han kjente Iversen etter at han delte kontorfelleskap med brødrene Lindegaard, og at de spilte poker med den nå tiltalte gambleren.

På spørsmål fra Iversens forsvarer bekreftet Tromsdal at han på et tidspunkt hadde vært i samme reisefølge som Iversen til Dubai. Iversen var da engasjert som livvakt for en annen i reisefølget som var i konflikt med en Dubai-bosatt nordmann.

VITNET: Kjell Inge Røkke forlot rettssalen etter å ha vitnet i saken mot den tiltalte torpedoen «Jannik». Video: Øystein Sæthre. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Tromsdal soner en lengre straff for bedrageri i forbindelse med eiendomshandler. Han er blitt beskyldt for å ha en rolle i kulissene i båtsertifikat-saken, hvor Kjell Inge Røkke ble dømt for korrupsjon. «Jannik» Iversen er dømt for å ha skutt ham i kneet.

Tromsdal ble i retten i dag spurt om det stemte at han var stevnet som vitne i den saken, men at han ble frafalt.

- Det irriterte vettet av meg. Mitt navn ble nevnt opp og ned i mente, men jeg fikk ikke vitne, sa Tromsdal.

I båtsertifikatsaken hevdet finansakrobat Ole Petter Lindegaard i retten at det var Christer Tromsdal som tipset Dagens Næringsliv om at Røkke skulle ta båtsertifikat. Tromsdal avviste dette i sin tid i retten.

- Har du noen relasjon til Kjell Inge Røkke? spurte de Vibe videre.

- Nei.

- Du sa til Dagbladet i går at dere har felles forretningsforbindelser og kjente?

- Jeg har jobbet i finansbransjen i 20 år. Vi har felles bekjente og jeg har mange parametere på sannhetsgehalten om den 100 millioner kroner-historien.

- Har du hatt noen kontakt med Røkke nå i det siste?

- Nei.

Dommerfullmektig Ingvild Hachvaag Andersen stilte for øvrig spørsmål ved bevisverdien av Tromsdals vitnemål, og de neste navnene på vitnelista.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling