Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tromsdal og Lien siktet i aksjeskandalen

Tromsdal satt i ettermiddag fortsatt i avhør hos Økokrim. I Aker Brygge Invest var det samtidig ingen til stede som kunne svare på spørsmål fra pressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første statsadvokat Einar Høgetveit bekrefter at det er tatt ut flere siktelser i Oslo og Nord-Trøndelag etter avsløringene av tvilsom aksjehandel i Aker Brygge Invest og Nord-Trøndelag Assuranse. Økokrims fungerende leder vil likevel ikke oppgi hvor mange som er siktet eller hvem de er.

Tromsdal har selv fortalt Dagbladet at han er siktet. Høgetveit opplyser at Økokrim i dag sørget for at Lien ble anholdt for soning av en tidligere fengselsdom han lot en slektning sone på på Vestre Slidre arbeidskoloni. På spørsmål om Lien også er siktet i aksjesaken, nøyer han seg med å svare: -Det sier seg vel på en måte selv.

Politiet opplyser at man også i dag har gjennomført ransakinger i lokaler tilknyttet bedriftene og de forskjellige personene En stor mengde dokumenter er beslaglagt.

Politiet utferdiget siktelsene på bakgrunn av det pressen fredag skrev om falske opplysninger Aker Brygge Invest angivelig forfattet om barberingsselskapet Ruud & Rye. -Vi har ikke vært i kontakt med Økokrim siden Tom Ruud fredag kveld forklarte seg om vår anmeldelse, sier controller Henning Hesjedal i Ruud & Rye. -Det har heller ikke vært noen beslag hos oss.

Økokrim har siktet aksjeaktørene etter Straffelovens paragraf 274. Den rammer «den som sprer uriktige eller villedende opplysninger for å påvirke prisen på varer, verdipapirer eller andre gjenstander».

dagbladet.no følger saken utover dagen.

SJEFEN: Utflytter-trønderen Christer Tromsdal er sjef for Aker Brygge Invest, som nå blir etterforsket for fullt av Økokrim.