Tromsdal pågrepet for korrupsjon

Rettsmøte på Hamar er over. Kjennelse er ventet i kveld. Politimann er siktet i samme sak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no) Den omstridte forretningsmannen Christer Tromsdal (36) er pågrepet og siktet for korrupsjon, melder VG-Nett.Tromsdal ble pågrepet i helgen og ble fremstilt for varetektsfengsling på Hamar i klokken 13.00 i ettermiddag. Fengslingsmøtet er nå over, men noen kjennelse foreligger ikke ennå.

- Jeg har ingen kommentarer til denne saken, sier advokat Erling O. Lyngtveit, som representerer Tromsdal.

Fortsatt i varetekt

Lyngtveit venter en kjennelse i løpet av ettermiddagen/kveld, eventuelt i morgen tidlig. Tromsdal bli sittende i varetekt inntil en kjennelse foreligger.

Lyngtveit henviser til Spesialenheten for politisaker som etterforsker Tromsdal og en politimann som er siktet i samme sak. Tjenestemannen skal være siktet for brudd på taushetsplikten.

Spesialenhetens nestleder, Johan Martin Welhaven, representerer påtalemyndigheten.

Fant politidokumenter hjemme hos Tromsdal

I forbindelse med NOKAS-etterforskningen ble det funnet hemmelige politidokumenter hjemme hos Rivdan Halimi, som nå står tiltalt for ranet i Stavanger.

I retten forklarte Halimi at han hadde fått dokumentene fra Christer Tromdal.

SEFO-etterforskningen av saken startet etter NRK Brennpunkts dokumentar om Christer Tromsdal og hans forbindelser til politiet i Oslo.

Faktasjef Lars Kristiansen i NRK Brennbpunkt forteller i Dagbladet.no at økokrim overfor NRK nå har bekreftet at de har funnet tilsvarende dokumenter hjemme hos Christer Tromsdal, som ble funnet hjemme hos Halimi.

NRK Brennpunkt fikk kraftig kritikk for at de viste dokumentaren.

- Det var jo hele tiden vår hensikt å rette søkelyset mot vanskelige etterforsknings-forhold. Det som skjer i dag kan tyde på at det var riktig å vise dokumementaren, sier Kristiansen til Dagladet.no.

En politimann er også siktet i saken.

- Det finnes ingen ingen offentlig kontroll med disse etterforskningsmetodene, og det finnes heller ingen offentlige regler for hvordan en føringsoffiser skal behandle sine kontakter, sier Kristiansen.

Han sier det var derfor de viste dokumentaren.

I FENGSLINGSMØTE: Tromsdal fremstilles nå for varetektsfengsling i tingretten i Hamar. Dette bildet ble tatt da han vitnet i Nokas-saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer