Tromsdal siktet for banksvindel på 14 millioner kroner

Anklages for åtte bedragerier i Norge med blant annet falske lønnsslipper. Fengslet i dag.

SIKTET FOR TI BEDRAGERIER: Økokrim mener Christer Tromsdal er sentral i det som skal ha vært bedragerier for flere titalls millioner kroner knyttet til to eiendomshandler i Sverige og ulike bedragerier i Norge.  Foto: SCANPIX
SIKTET FOR TI BEDRAGERIER: Økokrim mener Christer Tromsdal er sentral i det som skal ha vært bedragerier for flere titalls millioner kroner knyttet til to eiendomshandler i Sverige og ulike bedragerier i Norge. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den omstridte forretningsmannen Christer Tromsdal (40) er siktet for å ha medvirket til å svindle to norske banker for til sammen 14,1 millioner kroner og forsøkt å gjøre det samme med ytterligere to banker for over 13 millioner kroner.

Det får Dagbladet.no bekreftet fra politiet i ettermiddag, etter at et fengslingsmøte som ble avholdt i Oslo tingrett tidligere i dag var avsluttet.

- Jeg kan bekrefte at Tromsdal er siktet for bedragerier også i Norge, men vi vil ikke gå ut med detaljene på et så tidlig stadium i etterforskningen, sier førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim til Dagbladet.no.

Forfalskede lønsslipperSiktelsen i forhold til bankbedrageriene skjedde i direkte tilknytning til Økokrims massive etterforskning av Tromsdal og andre menn som ledet fram til pågripelser og razzia en rekke steder på Østlandet tirsdag denne uka, får Dagbladet.no opplyst.

En tidligere straffedømt 37-åring ble i fjor høst dømt til over to års fengsel for å ha brukt falske lønnsslipper for å lure flere norske banker til å gi ham millionlån. Tromsdal er siktet for å ha medvirket til alle svindlene i denne dommen, ifølge politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer