- Tromsdal tipset DN

Christer Tromsdal leverte Ole Petter Lindegaards elevkort til politiet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går oppsøkte finansakrobat Christer Tromsal politiet i Oslo med et svensk elevkort tilhørende sin tidligere kompanjong Ole Petter Lindegaard (38).

- Det eneste muligheten jeg kan se er at Christer Tromsdal kan ha produsert dette førerkortet, sa Lindegaard i retten i dag.

Han avviser enhver kjennskap til dette elevkortet, som gir innehaveren svensk båtsertifikat.

Tromsdal skulle egentlig vitne i båtsertifikatsaken i dag. Han ble droppet som vitne fordi aktorat og forvarere fryktet at forklaringen hans ville dreie seg om eventuelle konflikter i Oslos underverden.

Så elevkort i Dagbladet

Dagbladet har tidligere skrevet at det finnes et slikt elevkort i Lindegaards navn. Ifølge dette skal Lindegaard ha avlagt eksamen på Aker Brygge 21. mai 2001 - samme dag som Kjell Inge Røkke.

- Den eneste gangen jeg har sett dette elevkortet er i Dagbladet, sa Lindegaard.

Han sier han aldri har utført noen av eksamenene som Erik Øye har signert for på elevkortet. Kortet er også signert av Claes Pallin.

VITNET: Ole Petter Lindegaard (38), tidligere kollega av Erik Øye og Christer Tromsdal, vitnet i retten i dag. Foto: JON TERJE H. HANSEN
VITNET: Ole Petter Lindegaard (38), tidligere kollega av Erik Øye og Christer Tromsdal, vitnet i retten i dag. Foto: JON TERJE H. HANSEN Vis mer

Tett forhold til DN

Lindegaard fortalte i retten at han flere ganger hadde sett journalister fra Dagens Næringsliv (DN) både på kontoret og hjemme hos Christer Tromsdal. DN avslørte i august 2001 at svenske båtsertifikater var til salgs i Oslo.

- Tromsdal og Dagens Næringsliv hadde et ganske nært samarbeid i denne saken, sa Lindegaard, som mener Tromsdal tipset DN.

Han har forklart at han skal ha overhørt en telefonsamtale der Christer Tromsdal ga Erik Øye råd i båtsertifikatsaken, etter at saken sprakk i Dagens Næringsliv.

- Jeg oppfattet at Tromsdal på vegne av Dagens Næringsliv skulle forlede Erik Øye.

Drapstruet

Ole Petter Lindegaard er i dag bosatt i Frankrike, og beskriver seg selv som selvstendig næringsdrivende innen aksjetransaksjoner. Lindegaard var fram til 2003 kompanjong med finansakrobat Christer Tromsdal, daværende styreleder i Norwegian Yahct Brokers, der Erik Øye da var daglig leder.

Han har vært etterforsket for en rekke straffbare forhold, blant annet uaktsom navigering.

I 2003 ble Lindegaard slått personlig konkurs av Storebrand Bank. I en periode var han også etterlyst i utlandet, før han ble arrestert på bryllupsreise i Alpene for et år siden. Han ble pågrepet med sin tyske kone, og paret ble tatt for kortsvindel.

Lindegaard var også i medienes søkelys i fjor høst etter å ha blitt drapstruet av kriminelle miljøer i Oslo.

Konkurskravet mot 38-åringen beløper seg til nærmere 50 millioner kroner.

- Jeg er ikke så bekymret for konkursen, det er andre ting som bekymrer meg mer, har Lindegaard tidligere sagt til Dagbladet.

Tromsdal svarer kritikken

Tromsdal  skriver følgende i en mail om Lindegaards kritikk i dag

Muppetshow

Min kommentar til Ole Petter Lindegards ”30 minutes of fame” i retten i dag, er at saken nærmer seg et Muppetshow der Lindegaard meget godt kler rollen som en blakk og bitter

Alv med god underholdningsverdi. Dog med patetiske undertoner…Dette krydret med øvrige vitner som lider av alt fra plutselige sviktende hukommelsestap, og uvitenhet fra ende til annen, er denne saken å anse som en meget underholdende farse, som overgår Muppetshow en høy gang…

Det faktum at min tilstedeværelse i retten i denne oppblåste media saken ikke er ønsket av verken aktor eller advokater, sier vel sitt… min person og rolle i denne saken er meget overdrevet, pga ondsinnede rykter fra useriøse personer som jeg er i tvister/konflikt med (bla at jeg har bidratt med i slå Lindegaard konkurs), og som har benyttet denne saken for å forsøke å sverte meg med usannheter.

Lindegård har gått konkurs og har en rekke uoppgjorte forhold med myndighetene.

Lindegaards troverdighet er lik null… men underholdende er det sikkert la han å få oppleve å være i medias midtpunkt for en stakkars ½ time… bare så synd at han denne gangen ikke ble påspandert noe gratis måltid, (noe jeg unner alle som er blakke…) noe han fikk sist han markedsførte de samme usanne historiene i VG for en uke siden…

SLAPP Å VITNE: Finansakrobaten Christer Tromsdal.