- TREKK DEG: Det er beskjeden Roger Ingebrigtsen (Ap) nå får fra sitt eget partilag i Tromsø. Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys
- TREKK DEG: Det er beskjeden Roger Ingebrigtsen (Ap) nå får fra sitt eget partilag i Tromsø. Foto: Torgrim Rath Olsen / NordlysVis mer

Tromsø Ap ber Roger Ingebrigtsen trekke seg

Er uønsket i eget partilag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): - Jeg anbefaler at Roger Ingebrigtsen trekker seg fra sine verv lokalt. Jeg vurdere det slik at det ikke er mulig for ham å ha lokale verv når han har trukket seg fra sine sentrale verv på grunn av alvorlighetsgraden i denne saken, sier gruppeleder Kristin Røymo i Tromsø Arbeiderparti til NRK.

Røymo sier til kanalen at hun anser det som urealistisk at Ingebrigtsen kan ha en rolle i tromsøpolitikken i framtiden.

Roger Ingebrigtsen trakk seg som statssekretær, og fra nominasjonen til neste års stortingsvalg, da det fredag ble kjent at han for åtte år siden innledet en seksuell relasjon til ei da 17 år gammel jente i AUF.

Onsdag sa Ap's partisekretær Raymond Johansen til NTB at partiet sentralt ikke kom til å be Ingebrigtsen om å trekke seg fra sine lokale verv.

- Kommuneloven er klar. Er man folkevalgt, så kan man ikke trekke seg fra et verv. Man har muligheten til å søke om permisjon eller fritak under spesielle forutsetninger. Roger Ingebrigtsen valgte selv å trekke seg fra stillingen som statssekretær og kandidat til nominasjonen. Om han bør trekke seg eller søke om permisjon, er et spørsmål vi mener han selv må ta stilling til, eventuelt i samråd med sitt kommuneparti. Vi vil ikke gi noen råd i dette spørsmålet nå, sa Johansen.

Nå får Ingebrigtsen altså beskjed fra sine egne i Tromsø at han er uønsket i lokalpolitikken.