ETTERLYSER NY LISTE: 
Lederen i Tromsø Arbeiderparti, Odd Arne Thunberg, karakteriserer sex-skandalen rundt Roger Ingebrigtsen og nominasjonsbråket som den mest alvorlige krise Arbeiderpartiet har opplevd i Troms. Til NTB sier han at hele nominasjonslista nå må vurderes på nytt. 
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
ETTERLYSER NY LISTE: Lederen i Tromsø Arbeiderparti, Odd Arne Thunberg, karakteriserer sex-skandalen rundt Roger Ingebrigtsen og nominasjonsbråket som den mest alvorlige krise Arbeiderpartiet har opplevd i Troms. Til NTB sier han at hele nominasjonslista nå må vurderes på nytt. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpixVis mer

Tromsø Ap-leder mener hele Troms-lista er i spill

- Hele lista til stortingsvalget må vurderes på nytt, sier Ap-leder etter at Roger Ingebrigtsen trakk seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Stortingslista er en helhet. Når den ene av de to toppkandidatene forsvinner, så kan man ikke bare fortsette som før med resten av kandidatene. Kriterier som kjønn, geografi, alder og yrke må balanseres gjennom hele lista, sier leder i Troms AP, Odd Arne Thunberg til NTB.

Utsettelse Tromsø Arbeiderparti vedtok søndag å kreve at nominasjonsmøtet i Troms Ap utsettes til midten av januar, og at det nedsettes en ny nominasjonskomité.

Styreleder Bjørn Inge Mo i Troms Arbeiderparti mener derimot at det ikke er behov for noen utsettelse etter at nominasjonen i helgen ble skjøvet fram til 15. desember.

- Nå blir det opp til fylkeslagets styre, sier Thunberg, som selv sitter som nestleder i Troms Ap.

Tenke nytt Tromsø-lederen sier at fylkespartiet har vært delt på midten i spørsmålet om man foretrekker den nå avgåtte statssekretæren Roger Ingebrigtsen, eller tidligere AUF-leder Martin Henriksen på førsteplass på stortingsvalglista.

- Fra Tromsø Arbeiderparti var Ingebrigtsen innstilt enstemmig på topp etter en bred prosess. Vi har hatt nominasjonsmøter i 17 lokallag med godt frammøte. Nå er det oppstått en helt ny situasjon, og da har vi behov for å tenke nytt, sier Thunberg.

Samlende Thunberg sier at målet med en ny prosess må være å finne en samlende kandidat.

- Vi trenger en på toppen av lista som alle kan stå bak. Det vil bli avgjørende for å mobilisere til en aktiv og god valgkamp, sier han.

- Kan Henriksen være en slik samlende kandidat?

- Det vil jeg ikke kommentere. Jeg har ikke belegg for å si verken det ene eller det andre, og jeg ønsker ikke at min mening påvirker prosessen.

(NTB)