TIDLIGERE ORDFØRER: Herman Kristoffersen.  
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX
TIDLIGERE ORDFØRER: Herman Kristoffersen. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIXVis mer

Tromsø-Ap-nestor: - Partiet må ettergå Henriksens rolle

Tidligere Tromsø-ordfører Herman Kristoffersen (Ap) krever granskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristoffersen satt som ordfører i byen fra 1999 til 2007. Han gikk før helga ut med sterk støtte til Ingebrigtsen, framfor tidligere AUF-leder Martin Henriksen i kampen om førsteplassen på nominasjonslista.

- Nominasjonskomiteen og Troms Ap bør gå denne historien nærmere etter i sømmene, og legge et nytt løp mot avstemningen. Det er mange bindinger i denne saken, og de bør komme til bunns i om det er noen årsakssammenhenger her, og om Henriksen har visst noe i forkant, sier han til NTB.

Han understreker at han ikke bagatelliserer alvorligheten i saken, som han betegner som forferdelig. Men han setter spørsmålstegn ved tidspunktet for avsløringen.

- Vi må ta høyde for at det er en ren tilfeldighet, men åtte år er i min verden ganske lang tid, for at saken så kommer opp dager før nominasjonskampen, sier han.

Fylkesrådsleder Pia Svensgaard sier til Nordlys at saken vitner om en ukultur i både Troms Ap og politikken ellers, med en utnyttelse av unge, kvinnelige politikere.

- Hun har muligens rett i det. Jeg har ikke hørt om slike episoder i Troms Ap tidligere, men vi ser jo jevnlig i mediene at det dukker opp slike saker, også i andre partier. Det er en type kultur som må ryddes opp i med jevne mellomrom, sier han.

(NTB)