DRAP: Inne i denne boligen ble Linn Olsen Uteng drept. Foto: Ådne H. Sandnes / Dagbladet
DRAP: Inne i denne boligen ble Linn Olsen Uteng drept. Foto: Ådne H. Sandnes / DagbladetVis mer

Tromsø-drapet: - At han skal ha drept henne er helt uvirkelig

Den siktede er i nye avhør lørdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kveld pågrep politiet i Tromsø en 27 år gammel mann og siktet ham for forsettlig drap på sin ekskjæreste Linn Olsen Uteng (32).

Venner og bekjente nær det tidligere kjæresteparet forteller til Dagbladet hva slags forhold de hadde og tegner et bilde av hvem den siktede er.

- Det er helt uvirkelig det som har skjedd, sier en bekjent av både siktede og Linn Olsen Uteng til Dagbladet.

Politiet bekreftet overfor Dagbladet at de skal ha hatt et lengre samliv, men ønsker ikke å gå inn på hvor lenge de har vært sammen.

Dagbladet har sett skjermbilder av flere meldinger venner har kommunisert med Linn Olsen Uteng og siktede tidligere i år og i fjor.

DRAP: Mannen, som hevder han er fra Kongo, er varetektsfengslet i fire uker. Foto: Lars Andersen
DRAP: Mannen, som hevder han er fra Kongo, er varetektsfengslet i fire uker. Foto: Lars Andersen Vis mer

Var alltid hyggelig

Flere kilder Dagbladet har snakket med sier at siktede var «veldig hyggelig», «hjelpsom», «fantes ikke sur» og «ingen tegn til voldelig».

Andre sier at han også var veldig snill og blid.

I går ble 27-åringen varetektsfengslet i fire uker, hvorav to av dem på full isolasjon, og de to resterende på brev- og besøkforbud. Den siktede hevder han er fra Kongo, men politiet har ikke mulighet til å bekrefte dette på grunn av mangel på ID-papirer.

Han søkte asyl i 2008, men den ble avslått - og det har i flere år ligget et utvisningsvedtak mot mannen. Han har ikke forlatt landet frivillig.

- At han skal ha drept henne er helt uvirkelig, sier en kilde til Dagbladet.

BLIR SAVNET: Linn Olsen Uteng vil bli husket som en fantastisk fin dame, sier flere kilder til Dagbladet. Foto: Minnesiden til Linn Olsen Uteng på Facebook
BLIR SAVNET: Linn Olsen Uteng vil bli husket som en fantastisk fin dame, sier flere kilder til Dagbladet. Foto: Minnesiden til Linn Olsen Uteng på Facebook Vis mer

- En fantastisk dame

Personen Dagbladet har snakket med forteller at Linn Olsen Uteng alltid var i strålende humør.

- Det var alltid latter rundt henne. En helt fantastisk dame. Jeg kan virkelig ikke skjønne dette, sier en kilde.

Dette bekrefter også naboer Dagbladet snakket med i Tromsø i går. Gunn Blæss Paulsen, som bor rett nedi gata for Uteng, gruer seg til å komme hjem fra ferie.

- Det blir veldig tomt uten Linn. Hun var en fantastisk nabo, veldig hjelpsom og snill. Når jeg var syk, gikk hun tur med hunden min og hun hadde et godt forhold til mine barn. At hun er borte nå det er så tragisk, sier Paulsen til Dagbladet.

Villig til å forklare seg

Politiet i Tromsø forteller at de lørdag har gjennomført undersøkelser på åstedet og at de foreløpig er avsluttet, men at området drapet skjedde vil bli avsperra utover uka.

Den siktede har lørdag sittet i avhør med politiet og han skal være villig til å forklare seg. Politiet ønsker ikke å gå inn på hva han har sagt i avhør.

Har dere funnet noe motiv i saken?

- Nei, det er for tidlig i etterforskinga å si. Den siktede sitter i avhør lørdag ettermiddag, sier Morten Pettersen, stasjonssjef ved politiet i Tromsø.

Hva kan du si om drapsvåpen?

- Det kan jeg ikke kommentere, sier Pettersen.

Politiets utlendingsenhet (PU) er ikke kjent med detaljene til asylsøknaden til den siktede og kan ikke si noe om når søknaden ble avvist. Utlendingsdirektoratet (UDI), som behandler slike søknader, har ikke mulighet til å gi noen kommentar før etter helga.