OVERGREP:

Tromsø-mann siktet for overgrep mot 74 barn

En Tromsø-mann i 20-årene er siktet for å ha begått overgrep mot svært mange mindreårige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken omfatter til sammen 74 fornærmede, 68 gutter og 6 jenter, opplyser politiet i en pressemelding. De fleste barna er fra Tromsø, men også fra Troms forøvrig, nordland, Hedmark, Vestfold og Agder, skriver politiet videre.

Siktelsen består av totalt 83 poster.

Politiet har etterforsket saken siden mars i år. En Tromsø-mann i 20-årene ble siktet og varetektsfengslet. Etterforskningen er nå avsluttet, og saken oversendt statsadvokaten med forslag om tiltale.

Det har vært en omfattende etterforskning med et stort antall fornærmede, mange avhør og et betydelig datamateriale som er gjennomgått. 5 etterforskere har jobbet på fulltid med saken og i tillegg har flere bistått med blant annet avhør, gjennomgang av databeslag og analyse.

Det er berammet hovedforhandling ved Nord-Troms tingrett fra 6. februar 2017, hvor det er satt av 6 uker til saken.

De fleste forholdene gjelder overgrep begått over internett, ved at siktede har brukt falsk profil på Facebook og Skype. Siktede har gitt seg ut for å være en jente på 15 år, og har lurt de fornærmede til å utveksle bilder og videoer. Siktelsen omfatter også fysiske seksuelle overgrep mot åtte fornærmede.

Mannen erkjenner straffeskyld for de fleste postene i siktelsen, opplyser politiet i pressemeldingen.

Dagbladet følger saken.