Coronaviruset:

Tromsø-ordfører krever coronapass nå

Ordfører Gunnar Wilhelmsen i Tromsø sier at kommunen gjerne vil være pilot for en ordning med coronapass.

ORDFØRER: I dag iverksatte Tromsø kommune en rekke coronatiltak. Ordfører Gunnar Wilhelmsen tror ikke det er tilstrekkelig. Han ber nå om at kommunen kan få være en pilot for en ordning med krav om coronapass. Foto: Marius Fiskum
ORDFØRER: I dag iverksatte Tromsø kommune en rekke coronatiltak. Ordfører Gunnar Wilhelmsen tror ikke det er tilstrekkelig. Han ber nå om at kommunen kan få være en pilot for en ordning med krav om coronapass. Foto: Marius Fiskum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Etter uker med stigende smittetall trådte det i dag i kraft flere strenge coronatiltak i Tromsø. Det er påbud om munnbind på kollektivtransport og i butikker, krav om hjemmekontor og bordservering på serveringssteder.

Ordfører Gunnar Wilhelmsen sier til Dagbladet at han likevel ikke tror dette vil være tilstrekkelig for å få kontroll på situasjonen.

- Regjeringen må innføre en ordning med coronapass allerede i morgen eller fredag, sier Wilhelmsen til Dagbladet.

- Er gjerne pilot

Han mener de siste ukene bekrefter at det ikke er tilstrekkelig å oppfordre innbyggere til å vaksinere seg.

- Vi har hatt kampanjer om at folk må vaksinere seg. Det virker ikke godt nok, mener ordføreren.

- Og situasjonen nå er at de som ikke er vaksinert, er de som smitter andre. Jeg tror en ordning med coronapass, vil fungere som et virkemiddel for at de som ikke er vaksinert nå vil velge å ta vaksinen, sier han, og legger til:

- Og Tromsø kommune kan gjerne være pilot i et slikt prosjekt.

Sårbare

Det siste døgnet er det registrert 87 nye coronatilfeller i Tromsø kommune, som er én færre enn dagen før.

Det er 16 coronapasienter innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge, skriver kommunen - en nedgang på to fra dagen før.

Ordfører Wilhelmsen sier at situasjonen er utfordrende, men oversiktlig.

- UNN beskriver også situasjonen som utfordrende nå. Samtidig sier Helse Nord at de er sårbare, men også har økt kapasitet.

- Ingen nedstenging

Om de nye tiltakene som i dag ble iverksatt, sier Wilhelmsen:

- Noen tror vi har iverksatt en nedstenging. Det er feil. Fredag gikk vi ut med noen forslag til nye tiltak, og i dag ble disse iverksatt etter noen justeringer, sier han.

Han legger til at han opplever at innbyggerne gjør en formidabel innsats i kampen mot viruset.

- Vi er alle slitne og lei av dette nå. Men stemningen i byen er god. Folk gjør som de får beskjed om. Og vi må ikke glemme at vi fortsatt gjør alt dette for å unngå at sykehuskapasiteten sprenges, sier Wilhelmsen.

Det ble i går gjennomført 421 coronatester på kommunens testsentre, og 291 personer er isolert på grunn av covid-19.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer