Tromsø-stjerner med brev til G8

Kjendisene fra Mandela-konserten i Tromsø har skrevet brev til G8-lederne. De håper det vil forandre verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens noen rocker for Afrika, skriver andre brev. I etterkant av Mandela-konserten i Tromsø har en rekke sentrale politikere og kjendiser skrevet brev til G8-lederne som møtes i Gleneagles i Skottland i morgen. Der krever de blant annet økt bistand, sletting av u-landsgjeld og mer penger til vaksinefondet og det globale fondet mot aids og malaria. Blant dem som har skrevet under på oppropet finner vi Jens Stoltenberg, Peter Gabriel, Gro Harlem Brundtland, Annie Lennox og lederen for Nobelkomiteen, Ole D. Mjøs.

-  Forandrer verden

-  Dette er et budskap i tråd med Live 8-konsertene, sier Stoltenberg som er en av initiativtakerne til brevet.

-  Tror dere G8-lederne kommer til å lese brevet?-  Ja. Når appellen kommer fra Nelson Mandela tror jeg det, sier Stoltenberg.

-  Summen av alt som skjer kan bidra til å påvirke G8-lederne i riktig retning. Jeg er ikke en av dem som gjør narr av Live 8 - jeg tror musikk kan forandre verden, sier Stoltenberg.

Også lederen for Nobelkomiteen, Ole D. Mjøs, har skrevet under.

-  Nå gjelder det som aldri før. Dette er en gyllen anledning til å påvirke. Å få gjort noe med fattigdommen og ulikheten, sier Mjøs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer