Tromsø vraker byråd - og «tjener» inn» 40 lærerlønner

Rødt og SV fikk gjennomslag.

RØD VALGVINNER:  Rødts Jens Ingvar Olsen feirer gode resultater på partiets valgvake i Tromsø. Partiet doblet valgoppslutningen til 14,4 av alle stemmene. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, NTB Scanpix.
RØD VALGVINNER: Rødts Jens Ingvar Olsen feirer gode resultater på partiets valgvake i Tromsø. Partiet doblet valgoppslutningen til 14,4 av alle stemmene. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo og Bergen blir stående aleine om å ha parlamentarisme og byråd etter at de rødgrønne valgvinnerne i Tromsø nå vraker denne styringsmiodellen.

Ap (29,8 prosent av stemmene), Rødt (14,4) og SV (7,9) fikk et solid flertall i det nye kommunestyret og har fram til onsdag gjennomført forhandlinger om en samarbeidsplattform der de danner et overgangsbyråd i åtte måneder før ishavsbyen igjen går tilbake til formannskapsmodellen.

Her finner du valgresultatene for Tromsø og alle kommuner og fylkskommuner i landet.

Bare fire år Tromsø har i årene 2011 til 2015 hatt samme styringsmodell som Oslo og Bergen med et byråd som utgår av kommunestyret.

- Vårt primære standpunkt var å danne et mindretallsbyråd aleine. Men vi har forståelse for at SV og Rødt hadde store motforestillinger mot denne modellen. Vi vil derfor bare danne et overgangsbyråd, opplyste Arbeiderpartiets byrådskandidat Kristin Røymo på en pressekonferanse i Tromsø onsdag.

Sparer 10 millioner Hun pekte på at Tromsø står overfor store økonomiske utfordringer med et underskudd på driften som kan bli opp mot 200 millioner kroner de tre kommende årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer