Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tromsøs tur

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Så er det Regionsykehuset i Tromsøs tur til å erklære unntakstilstand. RiTø har avlyst alle planlagte operasjoner for en tid framover. Bare pasienter som er så kritisk syke at de må opereres med én gang, får plass i operasjonskøen ved Nord-Norges største sykehus. Det skal ikke mye fantasi til å forestille seg hvilken belastning det er for et alvorlig sykt menneske når en planlagt operasjon blir utsatt. Av og til blir resultatet at sykdommen forverrer seg.
  • Årsaken til unntakstilstanden ved RiTø er det som i tur og orden skjer ved mange norske sykehus: Anestesi- og intensivavdelingen mangler spesialsykepleiere. I en periode klarer avdelingen å holde det gående ved å drive rovdrift på de ansatte, inntil det er full krise. Helsemyndighetene må ta et krafttak for å utdanne flere spesialsykepleiere, og gi dem slike arbeidsvilkår at de orker å bli i jobben.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!