DAGENS MANN: Urmaker Trond Næss tok opp jakta på to ranere - og tok hånd om en av dem. Foto: Olaf Akselsen/Sandefjords Blad
DAGENS MANN: Urmaker Trond Næss tok opp jakta på to ranere - og tok hånd om en av dem. Foto: Olaf Akselsen/Sandefjords BladVis mer

Trond (41) ble sprayet med pepperspray under ran - tok opp jakta på ranerne

Klokker for opptil 300 000,- borte etter urmakerran i Sandefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vestfold-politiet jakter nå en litauisk mann etter et ran hos Urmaker Næss i Sandefjord.

- To personer kom inn i forretningen og sprayet personalet med pepperspray. De fikk med seg klokker, jeg registrerer at det sies at det var klokker for 300 000 men kan foreløpig ikke bekrefte dette, sier operasjonsleder Erik Wendelborg til Dagbladet.

Løp etter - En fra betjeningen løp etter og fikk tak i en av de to mistenkte i nærheten, da oppstod et lite basketak. Ingen skal ha blitt skadet, forteller operasjonslederen.

- Den andre, en mørkkledd mann i starten av tjueårene kom seg unna. Vi tror han er litauer. Vi søker med alt tilgjengelig mannskap, og det blir søkt med politihund, sier Wendelborg.

Etter det politiet har grunn til å tro har mannen jeans og mørk hettegenser, mørke sko med en hvit rand rundt skoen - og trolig dobbelt sett med klær.

Flere klokker - Publikum bes melde fra ved funn av klær i sentrumsnære områder, enten i søpledunker eller på steder der det er unaturlig å finne klær. Politiet er utover dette interessert i opplysninger som kan kaste lys over hendelsen. Tips kan ringes inn på 33448084, opplyser Vestfold-politiet.

Ifølge Sandefjords blad var det urmaker Trond Næss som løp etter gjerningsmennene.

Han ble sprayet med pepperspray - men fulgte likevel etter de to. Han forsøkte fysisk å stoppe en av de brutale ranerne - da havnet ifølge lokalavisa både butikkeieren og raneren i vannet ved Hesteskoen i Sandefjord.

- De rasket med seg 10 klokker, til en verdi av rundt 300 000 kroner. Det var de dyreste klokkene vi hadde i butikken. Den dyreste tyvene tok, var en som er verd 97 000 kroner, sier Trond Næss til lokalavisa.