Trond (43) krever millionerstatning

Hadde nordsjøpilotene hatt samme helsevern som andre arbeidstakere, ville oljevirksomheten ha stanset opp.

UNG OG ARBEIDSUFØR: Etter halvannet år bak spakene i Sikorsky S-92 ble Trond Rasmussen hundre prosent arbeidsufør med invalidiserende tinnitus og støyallergi. Nå krever han millionerstatning. Foto: Privat
UNG OG ARBEIDSUFØR: Etter halvannet år bak spakene i Sikorsky S-92 ble Trond Rasmussen hundre prosent arbeidsufør med invalidiserende tinnitus og støyallergi. Nå krever han millionerstatning. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet at unge piloter blir syke og faller ut av jobb med alvorlige helseskader på grunn av støy og vibrasjoner i helikoptrene som frakter oljearbeidere ut i Nordsjøen.

- Vi er kjent med at en del piloter som flyr Sikorsky S-92 har fått helseproblemer slik Dagbladet beskriver. Luftfartstilsynet har også fått henvendelser om dette, sier HMS-inspektør Torkjell Vik i Luftfartstilsynet til Dagbladet.

Trond Rasmussen (43) er en av hittil to piloter i helikopterselskapet Bristow Norway som har fått invalidiserende øresus godkjent som yrkessykdom av Nav. Nå krever han millionerstatning fra forsikringsselskapet.

- Jeg lurer på hvorfor alderen på uføre helikopterpiloter i Nordsjøen har gått ned fra 50-55 til 40-45 år, og hvorfor Norge ikke følger internasjonale retningslinjer og regler for støy og vibrasjoner for flygere, sier Rasmussen til Dagbladet.

Luftfartsdirektøren politianmeldt Norske myndigheter har i mer enn ti år vært klar over helikopterpilotenes larmende og skadelige arbeidsmiljø. Dagbladet har tidligere skrevet at 43 piloter i selkapet CHC Helikopterservice meldte om støyplager på jobben. Mellom 2001 og 2007 mistet åtte piloter i selskapet lisensen til å fly og dermed også levebrødet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer