Trond André Bolle tildelt krigskorset

Helten som ofret livet i Afghanistan er den første som får Norges høyeste utmerkelse for innsats etter Andre verdenskrig.

DET SISTE BILDET: Orlogskaptein Trond André Bolle (midten) tildeles Norges høyeste utmerkelse, Krigskorset med sverd, for sin innsats i Afghanistan. Bolle er med det den første og foreløpig eneste som er tildelt Krigskorset for innsats etter Den andre verdenskrig. Han ble drept da han sammen med Andreas Eldjarn (t.v), Simen Tokle (over) og Christian Lian (t.h) ble rammet av en veibombe i Afghanistan 27. juni i fjor. Dette bildet ble tatt samme dag, bare noen timer før det skjedde. 
Foto: PRT Meymaneh / SCANPIX
DET SISTE BILDET: Orlogskaptein Trond André Bolle (midten) tildeles Norges høyeste utmerkelse, Krigskorset med sverd, for sin innsats i Afghanistan. Bolle er med det den første og foreløpig eneste som er tildelt Krigskorset for innsats etter Den andre verdenskrig. Han ble drept da han sammen med Andreas Eldjarn (t.v), Simen Tokle (over) og Christian Lian (t.h) ble rammet av en veibombe i Afghanistan 27. juni i fjor. Dette bildet ble tatt samme dag, bare noen timer før det skjedde. Foto: PRT Meymaneh / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Trond André Bolle ble av Hans Majestet Kongen i statsråd tildelt Norges høyeste utmerkelse, Krigskorset med sverd, for sin eksepsjonelle innsats i strid i Afghanistan i 2005.

- Daværende kapteinløytnant og senere orlogskaptein Trond André Bolle var skvadronssjef for en avdeling tilknyttet Norwegian Special Operation Force Task Group II i Afghanistan i perioden fra oktober 2005 til februar 2006. I denne perioden støttet avdelingen Operation Enduring Freedom.

- Innsatsen til orlogskaptein Trond André Bolle er mer enn det som kunne forventes av en skvadronssjef i norske spesialstyrker. Hans personlige mot, vurderingsevne og helhetsforståelse var avgjørende for skvadronens løsning av oppdrag og for at avdelingen kunne returnere med alle i god behold, sa forsvarsminister Grete Faremo da hun i formiddag kungjorde tildelingen ved minnesmerket for falne i krig og internasjonale operasjoner på Akershus Festning.

Drept i Afghanistan Trond André Bolle, som sammen med tre medsoldater ble drept av en veibombe i Afghanistan i fjor sommer, er dermed den første og eneste som er tildelt Krigskorset for innsats etter Den andre verdenskrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer