Trond Birkedal er funnet skyldig i seksuelt misbruk

Dømt til sju måneders fengsel.

FUNNET SKYLDIG: Trond Birkedal avbildet sammen med gutten som sier han hadde sex med Frp-toppen sommeren 2008 da han var 15 år gammel. Bildet er tatt samme vår.
FUNNET SKYLDIG: Trond Birkedal avbildet sammen med gutten som sier han hadde sex med Frp-toppen sommeren 2008 da han var 15 år gammel. Bildet er tatt samme vår. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere Frp-topp Trond Birkedal er i lagmannsretten funnet skyldig i seksuelt misbruk av en 15 år gammel gutt, melder Rogalands Avis.

Birkedal er nå dømt for å ha hatt seksuell omgang i 2008 med den da 15 år gamle gutten. Dette skal ha funnet sted på et hotellrom i Oslo. Birkedal var avtroppende leder i FpU, der gutten var medlem.

Birkedals forsvarer, Arvid Sjødin, sier til Rogalands Avis at dommen vil bli anket.

I februar i år ble Birkedal i Stavanger tingrett  frikjent for seksuell omgang med 15-åringen. Dette punktet i dommen valgte statsadvokaten å anke. Trond Birkedal ble da også frikjent for seksuell handling med en annen 15-åring. Dette punktet ble ikke anket.

Birkedal har innrømmet å ha filmet gutter med skjult kamera, og at det var med seksuelt motiv. Han har også forklart at han har massert flere gutter, og utgitt seg for å være en ung kvinne på internett, for å få bilder av nakne eller lettkledte unge gutter.

Birkedal har imidlertid hele tiden nektet straffskyld for det mest alvorlige av tiltalepunktet, det han nå er dømt for, at han forgrepet seg på en 15 år gammel gutt i 2008.

Gutten har i retten forklart at han hadde oralsex med Birkedal på et hotellrom i Oslo sommeren 2008, da han var 15 år gammel.

Han fortalte også sin historie til Dagbladet i mars i fjor, samme dag som politiet tok ut siktelse mot Birkedal for forholdet.

Birkedal har benektet at de to hadde seksuell omgang, men har innrømmet at 15-åringen overnattet på hotellrommet hans den aktuelle natta.

I retten beskrev gutten at han har slitt psykisk etter overgrepet han hevder seg utsatt for.

Dagbladet kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer