Trond Birkedal siktet for sex med person under 16 år

Siktelsen mot Frp-toppen utvidet i dag.

Gardermoen, 20060506. Fremskrittspartiet sitt landsmøte 2006. Fest: Nyvalgt partiformann i FrP, Siv Jensen, til bords under gallamiddagen. Til venstre: Generalsekretær Geir Mo og til høyre: FpU leder Trond Birkedal

FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD / Dagbladet
Gardermoen, 20060506. Fremskrittspartiet sitt landsmøte 2006. Fest: Nyvalgt partiformann i FrP, Siv Jensen, til bords under gallamiddagen. Til venstre: Generalsekretær Geir Mo og til høyre: FpU leder Trond Birkedal FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Stavanger-politiet har utvidet siktelsen mot Trond Birkedal til også å gjelde seksuell omgang med en person under 16 år. Siktelsen som går på seksuell krenkende adferd er i tillegg utvidet til å gjelde flere personer.

Det kunngjør politiadvokat Fredrik Martin Soma overfor Dagbladet.

- Birkedal ble avhørt i går ettermiddag. I etterkant av avhøret samtykket han til to uker med brev og besøksforbud. En ny siktelse er i oversendelse, sier Soma klokka 1200.

- Siktelsen er utvidet til å gjelde seksuell omgang med en person under 16 år, straffelovens paragraf 196, sier Soma.

Om sommeren Dette skal ha skjedd sommeren 2008.

Soma ønsker ikke å verken bekrefte eller avkrefte hvorvidt dette gjelder 17-åringen som i dag står fram og forteller sin historie i Dagbladet.

Gutten sier i Dagbladets eksklusive intervju at han i 2008, da han var 15 år, hadde oralsex med Birkedal i forbindelse med Fpu-landsmøtet den sommeren.
- Fornærmede er en person politiet er i kontakt med og som vil bli avhørt med det aller første, sier Soma.

Filming Birkedal vil nå bli overført til fengsel.

Siktelsen som går på seksuell krenkende adferd er i tillegg utvidet til å gjelde flere personer som har besøkt Birkedals bolig.

Disse skal være filmet i boblebadet. Birkedal ble siktet for ett tilfelle av dette allerede søndag.

- Dette er samme type overtredelser. Han har ifølge siktelsen ved flere anledninger fotografert og filmet mannspersoner på hans baderom uten samtykke og kjennskap, sier Soma.

Hvor mange personer som skal være filmet, vil ikke Soma si noe om.
Fram til i år Politiadvokaten opplyser at tilfellene av filming skal ha skjedd fra 2008 og fram til i år.

- De fleste, eller alle, fornærmede er eller har vært tilknyttet Frp, sier Soma. Politiet jobber med å få bekreftet dette nå.

Dette skal være snakk om personer som selv har kontaktet politiet.

- Birkedal har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier Soma.

Frp tipset om to forhold
Frp sier de nå fortløpende vil tipse politiet om alt som kommer. Ifølge politiet har de foreløpig tipset om to mulige fornærmede.

 - Vi fikk en e-post fra Geir Mo i morges, der han redgjorde for forhold knytta til to mulige fornærmede Dette var personer vi kjente til fra før, sier Soma.

Soma utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet, etter som politiet enda ikke har gått gjennom alt det beslaglagte materialet. Politiet har heller ikke rukket å avhøre alle som har status som antatt fornærma i den foreløpige siktelsen.

- Men siktelsen er basert på de som har kontaktet oss, så vi har snakket med alle, sier han.

<strong>UTVIDER SIKTELSEN:</strong> Stavanger-politiet ved politiadvokat Fredrik Martin Soma. Foto: Trond Sørås/Dagbladet
UTVIDER SIKTELSEN: Stavanger-politiet ved politiadvokat Fredrik Martin Soma. Foto: Trond Sørås/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer