TILTALT: Arkivbilde av Trond Birkedal (FrP) på Fremskrittspartiet sitt landsmøte på Hell i Stjørdal i mai 2007. Birkedal er tiltalt både for snikfilming og seksuell omgang med en mindreårig. Foto: Geir Otto Johansen / Scanpix
TILTALT: Arkivbilde av Trond Birkedal (FrP) på Fremskrittspartiet sitt landsmøte på Hell i Stjørdal i mai 2007. Birkedal er tiltalt både for snikfilming og seksuell omgang med en mindreårig. Foto: Geir Otto Johansen / ScanpixVis mer

Trond Birkedal tiltalt for seksuell omgang med mindreårig

Og for å ha filmet unge gutter i skjul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det bekrefter Birkedals advokat Arvid Sjødin ovenfor Dagbladet.

- Vi er blitt informert om at det er tatt ut tiltale, sier Sjødin.

Ifølge advokaten er den tidligere FpU-lederen også tiltalt for seksuell omgang med en gutt som da var 15 år. Birkedal har innrømmet filming av gutter i dusjen i sin bolig, men har nektet for seksuelt overgrep.

- Det er tatt ut tiltale mot Trond Birkedal, blant annet for seksuelt krenkende atferd, sier politiadvokat Karsten Monsen ved Rogaland politidistrikt til VG.

Ikke overrasket Advokat Sjødin sier at han ikke har mottatt detaljene i saken, noe som vil skje i morgen. - Jeg registrerer at tiltalen skal inkludere seksuell omgang. Det får retten ta stilling til om har funnet sted, sier Sjødin.

- Hvordan stiller din klient seg til tiltalen?

- Dette er ingen overraskelse for hans del. Han imøteser at retten tar stilling til det spørsmålet en gang for alle.

Avklaring - Jeg ser fram til å få disse påstandene belyst i en rettssak. Den oppmerksomhet saken nå har fått, gjør at det er riktig at dette blir endelig avklart i retten, sier Birkedal til VG.
31-åringen ble pågrepet 21. mars i år. Han har senere trukket seg fra alle verv i Fremskrittspartiet

- Vi registrerer at det er tatt ut tiltale og innholdet i den. Utover det har vi ikke noen annen kommentar enn at vi avventer rettssaken og den endelige avgjørelsen, sier nestleder i Frp Per Arne Olsen til Dagbladet.

- Nå er det opp til de som skal dømme å avgjøre hva som er riktig og feil av det som står i tiltalen, sier Olsen.

Frp-leder Siv Jensen har ikke besvart Dagbladets anrop i kveld.