VENTER: Arkivbilde av Trond Birkedal (FrP) på Fremskrittspartiet sitt landsmøte på Hell i Stjørdal i mai 2007. Det er ennå ikke klart når rettssaken skal kommer opp. Arkivfoto: Geir Otto Johansen / SCANPIX
VENTER: Arkivbilde av Trond Birkedal (FrP) på Fremskrittspartiet sitt landsmøte på Hell i Stjørdal i mai 2007. Det er ennå ikke klart når rettssaken skal kommer opp. Arkivfoto: Geir Otto Johansen / SCANPIXVis mer

Trond Birkedal venter i taushet på rettssak

Politiet avsluttet etterforskningen av den tidligere Frp-politikeren Trond Birkedal i begynnelsen av juli. Ennå er forslag til tiltalebeslutning ikke oversendt politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et halvt år siden Birkedal ble siktet for seksuell omgang med barn under 16 år og for å ha snikfilmet unge menn på sitt eget bad. I tillegg skal han være mistenkt for flere forhold, blant annet brudd på barnepornografiloven. Til sammen kan det dreie seg om overgrep mot 14 personer.

Politiadvokat Karsten Monsen bekrefter overfor NTB at politiet i Stavanger ennå ikke har utarbeidet forslag til eventuell ny siktelse og forslag om tiltale. Når dette er klart skal det oversendes statsadvokaten som deretter vurderer å ta ut tiltale mot Birkedal.

- Vi var forberedt på at dette kunne ta tid, ettersom politiet signaliserte at ikke noe ville skje før etter valget. Han har ikke sagt noe til meg, men det er klart at min klient helst skulle sett at dette ble avgjort, slik at han kunne gå videre med livet sitt, sier Birkedals advokat Arvid Sjødin.

Hege Salomon er bistandsadvokat for fem av de fornærmede i saken:

- Det å gå rundt og vente på at en tiltalebeslutning og ikke vite når en eventuell rettssak kommer opp, kan være en påkjennelse for de som er berørt. For flere av mine klienter er det en stor belastning at dette nå haler ut i tid, sier hun.

Tirsdag møtte Birkedal for første gangs siden siktelsen 20. mars opp på et politisk møte i Stavanger. Etter pågripelsen i vår trakk han seg fra alle verv, men tirsdag stilte han som uavhengig folkevalgt i kommunalutvalget. Han pratet hjertelig med tidligere partifeller, men sa ikke et ord til pressen.

(NTB)