BLE HYLLET: Under en lukket seremoni i den private klubben «The Special Forces Club» ble den avdøde marinejegeren hedret for sin innsats som operatør, skriver VG. Dette bildet viser Bolle sammen med Andreas Eldjarn, Simen Tokle og Christian Lian foran kjøretøyet de benyttet da de ble drept i Afghanistan i fjor. Foto: PRT Meymaneh / SCANPIX
BLE HYLLET: Under en lukket seremoni i den private klubben «The Special Forces Club» ble den avdøde marinejegeren hedret for sin innsats som operatør, skriver VG. Dette bildet viser Bolle sammen med Andreas Eldjarn, Simen Tokle og Christian Lian foran kjøretøyet de benyttet da de ble drept i Afghanistan i fjor. Foto: PRT Meymaneh / SCANPIXVis mer

Trond Bolle ble hedret av britiske spesialstyrker

Den norske krigshelten ble hedret i den private klubben «The Special Forces Club».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en lukket seremoni i den private klubben «The Special Forces Club» ble den avdøde marinejegeren hedret for sin innsats som operatør, skriver VG.

Den norske forsvarsattacheen i Storbritannia, oberst Knut Helge Hamre var til stede under markeringen i London onsdag.

- Det var en hyggelig og uformell markering. Trond Bolle ble hedret ved at det ble hengt oppe et bilde av han på en verdig plass. Bildet er synlig for alle som beveger seg inn i klubben, sier Hamre.

Bolle ble drept i tjeneste i Afghanistan i fjor. Etter at han døde ble han tildelt Norges høyeste soldatutmerkelse, Krigskors med sverd.

Under markeringen i London ble Bolle omtalt som en ledestjerne til inspirasjon for spesialstyrkene.

- I begrunnelsen for å hedre Bolle ble hans lederskap, dyktighet og kreativitet i tjenesten trukket fram. Det er en stor hedersbevisning. Det skal mye til for å få sitt bilde hengt opp i klubben, sier Hamre.

(NTB)