Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Trond, du lyver!

En oppbrakt statsminister Kjell Magne Bondevik ba Ap\'s Trond Giske slutte å lyve etter at de begge deltok i Tabloid på TV 2 i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Du kan ikke servere usannheter på TV. Det må du slutte med, raste Bondevik mot Giske i sminkerommet i TV 2 umiddelbart etter programmet.

Temaet for «Tabloid» var Bondeviks nære forbindelser til forretningsmennene Stig O. Berg og Eirik Jacobsen i Molde, og at disse har gitt store pengebeløp til KrF.

Så rødt

I debatten som fulgte etter at statsministeren hadde fått forsvare seg mot beskyldningene, hevdet Giske at Bondevik hadde lagt fem- seks statsbesøk til gården Nøisomhet, som eies av de to.

-  Dermed har de to fått meget god reklame, sa Giske.

-  Må være presset

Det var dette som fikk statsministeren til å se rødt.

-  Jeg har hatt to utenlandske besøk på Nøisomhet, Sør-Afrikas president Thabo Mabeki og Ariel Sharon. Ingen av disse var statsbesøk som Giske sier, men det er en annen skål. Det verste er at han farer med usannheter og sier fem- seks besøk når det er to, sier Bondevik.

 HØY TEMPERATUR:  Statsminister Kjell Magne Bondevik tok et kraftig oppgjør med Arbeiderpartiets Trond Giske etter gårsdagens «Tabloid» på TV 2. -  Du må slutte å spre usannheter, sa Bondevik. Foto: Hans Arne Vedlog
HØY TEMPERATUR: Statsminister Kjell Magne Bondevik tok et kraftig oppgjør med Arbeiderpartiets Trond Giske etter gårsdagens «Tabloid» på TV 2. - Du må slutte å spre usannheter, sa Bondevik. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Påstandene om besøkene ble gjentatt i gårsdagens «Brennpunkt» om saken på NRK.

-  Når statsministeren går løs på meg på denne måten, må han være presset, sa Giske etter overhøvlingen.

-  I tillegg til de to nevnte besøkene Bondevik refererer til, har han hatt nordisk statsministermøte i Molde. To planlagte besøk i Molde av Gerhard Schröder og Machmod Abbas ble dessuten avlyst.

-  Uansett er dette flisespikkeri. Han har lagt påfallende mange besøk til Molde, sier Giske.

Men på ett sentralt punkt i NRKs «Brennpunkt» i går frikjenner Giske Bondevik. Nemlig i saken om at han skal ha hjulpet sine venner i Molde med å unngå titalls millioner i konjunkturavgift.

-  Det var tverrpolitisk enighet om at konjunkturavgiften ikke skulle få tilbakevirkende kraft, slår Giske fast.

Ufint

Bondevik sa i går nei til å stille til debatt i NRKs «Standpunkt», men lot seg altså intervjue i «Tabloid» på TV 2. Dermed skjedde det spesielle at NRK-konkurrent TV 2 klokka 18.55 i går hadde en debatt om et program som ennå ikke var sendt på NRK. Først 20.25 startet «Brennpunkt» på NRK.

-  Hele programmet er et ufint forsøk på å trekke min integritet i tvil. Det etterlate seg et inntrykk av at jeg har gjort noe galt, sier Bondevik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media