REKTOR: Rawafid Shadad er rektor ved Urtehagen videregående skole. Hun reagerer på måten Linstad framstår i media. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet
REKTOR: Rawafid Shadad er rektor ved Urtehagen videregående skole. Hun reagerer på måten Linstad framstår i media. Foto: Therese Doksheim / DagbladetVis mer

- Trond er ikke slik han beskrives i dag

Rawafid Shadad, rektor ved Urtehagen videregående skole, er trist og sint.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trond Ali Linstad har blitt tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv, og utdelingen skulle skje i dag, men har blitt utsatt på ubestemt tid av slottet.

Grunnen til dette er trolig all kritikken de har fått for tildelingen av medaljen.

- Trist Rafawid Shadad, som er rektor ved Urtegata videregående skole, der Linstad jobber som produksjonsvarlig og islam- og religionslærer, reagerer på måten Linstad framstilles i media.

- Vi er triste og sinte, for Trond er ikke slik som han beskrives i dag. Han har lært oss innvandrerkvinner å bli kjent med Oslo by, og vi er veldig glade i ham, sier hun til Dagbladet.

Linstads arbeid for innvandrerkvinner er en av grunnene til at han har blitt tildelt medaljen.

- Jeg tenker at vi må feire dette uansett, til glede for barna og for skolen. Han har gjort så mye for oss innvandrerkvinner, sier hun.

I går skreiv Dagbladet at utdelingen har blitt kritisert av mange, og at Fabian Stang hadde trukket seg fra å dele ut medaljen til Linstad.

Jøder og homofile Dette er spesielt på grunn av hans holdninger til jøder, han har blant annet skrevet artikkelen «Vær kritisk til jøder».

Historiker og seniorforsker Terje Emberland har kalt tildelingen en skandale.

Men det er ikke bare dette som gjør at folk reagerer. Linstad har også i flere innlegg på sin hjemmeside skrevet at homofili må anses som et avvik.

- Jeg synes det er veldig merkelig at en mann som bruker så mye tida på å lange ut mot jøder og homofile skal bli karakterisert som framifrå, det kan jeg ikke forstå, sier Bård Nylund, leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH).

Medaljeseremonien skulle egentlig holdes på Nationaltheatret i forbindelse med forestillingen «Folk og røvere i Kardemommeby», men Nationaltheateret valgte å avlyse, av hensyn til barnas sikkerhet.

Senere ble det klart at seremonien skulle holdes på Urtehagen videregående friskole, men like før det skulle skje, ga slottet beskjed om at det var utsatt på ubestemt tid.

Også KrF har reagert på tildelingen. Parlamentarisk leder i Krf, Hans Olav Syversen, går langt i å si at han mener utdelingen bør bli avlyst.

- Hvis de som har vurdert dette ikke er kjent med disse oppsiktsvekkende uttalelsene, håper jeg man har vilje til å se på dette på nytt - selv om det sikkert er en prosedyre som ikke jeg kjenner til som kan gjøre det vanskelig. Men hvis det er en åpning for dette, ville jeg vel benyttet meg av en slik åpning, sier han til Dagbladet.