Trond Giske bestrider tre varsler i brev til sentralstyret

Arbeiderpartiets avgåtte nestleder Trond Giske har sendt et brev til partiets sentralstyre der han bestrider tre av varslene som skal ha felt ham.

BESTRIDER VARSLER: Trond Giske har skrevet brev til sentralstyret der han bestrider innholdet i tre varsler. Foto: Bjørn Langsem
BESTRIDER VARSLER: Trond Giske har skrevet brev til sentralstyret der han bestrider innholdet i tre varsler. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Trond Giske sendte torsdag ettermiddag et brev til Arbeiderpartiet og partiets 20 sentralstyremedlemmer. I brevet gir Giske det han kaller en kortfattet versjon av sitt syn.

Han beklager sin opptreden i to av varslingssakene, men ikke i de tre andre. Igjen gjentar Giske at det er påstander mot ham som ikke medfører riktighet.

- Varslere som står frem med sine historier, skal bli tatt på alvor. Det er derfor svært beklagelig at det blant sakene som partiet mener er brudd på regelverket, er varsler med påstander jeg mener ikke medfører riktighet. Det er viktig for meg å understreke at jeg ved å bestride påstander i disse varslene, ikke betviler andre kvinners historier, skriver Giske i brevet Dagbladet har fått tilgang på.

Giske mener partiets håndtering av varslene er blitt gjort til en rettslignende prosess, med en «omvendt bevisbyrde» - der man er skyldig inntil det motsatte er bevist.

- Likevel ble varslene ferdigbehandlet før jeg var friskmeldt og fikk gitt tilsvar. Konklusjonene var dermed gitt, og muligheten til en grundig kontradiksjon har falt bort. Jeg må bare ta det til etterretning, skriver han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer