KOMMER IKKE PÅ FEST: Tidligere nestleder i Ap Trond Giske er invitert, men kommer ikke på Aps sommerfest for ansatte og folkevlaget i kveld.  Foto: Lars Eivind Bones
KOMMER IKKE PÅ FEST: Tidligere nestleder i Ap Trond Giske er invitert, men kommer ikke på Aps sommerfest for ansatte og folkevlaget i kveld. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Trond Giske dropper Arbeiderpartiets sommerfest

Arbeiderpartiets mye omtalte sommerfest går av stabelen uten Trond Giske.

(Dagbladet): I kveld går Arbeiderpartiets mye omtalte sommerfest av stabelen på Stratos, på toppen av Folketeaterbygningen ved Youngstorget.

Etter det Dagbladet erfarer skjer dette uten at tidligere nestleder Trond Giske er tilstede.

Giske er invitert på sommerfesten men er i pappaperm og befinner seg i London.

Adressa, som først meldte om saken, får bekreftet det sammen.

Invitert

Arbeiderpartiet har konkludert med at Trond Giske har brutt partiets regelverk for seksuell trakassering. Han trakk seg i vinter fra alle verv, men ble ikke ilagt sosiale sanksjoner.

Siden da har det vært et tema i Ap hvor raskt Giske skal komme tilbake i nye og synlige roller.

Som Dagbladet tidligere har skrevet, har Hadia Tajik tatt til orde for festnekt for Giske da Aps sommerfest ble tema på sentralstyremøtet 23. april.

Klubbleder for de ansatte på Stortinget, Ingunn Yssen har også advart mot å invitere Giske på sommerfesten som hvert år avholdes for de folkevalgte og ansatte på Stortinget.

«Som tillitsvalgt for rådgiverne mener jeg at Trond Giskes nærvær på fester vil bety at flere ansatte i praksis er utestengt. Det er ikke greit all den tid sentralstyret har konkludert med at Giske har trakassert flere kvinner, noe han selv også har beklaget. Trond Giske kan jo selv hindre at situasjonen oppstår», skrev klubblederen i en tekstmelding til VG.

- Refset

Uttalelsen skal ifølge Dagens Næringsliv og VG har ført til at Yssen ble kalt inn på teppet av Jonas Gahr Støre – og sykmeldt etter refs fra partilederen.

Støre har avvist at han har refset den tillitsvalgte.

- Det er selvsagt at tillitsvalgte har rett til å uttale seg, i alle naturlige sammenhenger. Det er en rett jeg aldri vil stille spørsmål ved, sier Støre til Dagbladet.