-  Trond Giske er som en norsk Berlusconi

Regiontillitsvalgt i Orkla Media, Beate Framdal mener Giskes utspill vil rasere mediemangfoldet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Trond Giske oppfører seg som en norsk Berlusconi. Vi kan ikke ha italienske tilstander i Norge, sier regiontillitsvalgt i Orkla Media, Beate Framdal. Hun er klubbleder i den Orkla-eide avisa Varden, som gis ut i Telemark. Der kommer også A-pressens TA ut.

Rasering

Ved en sammenslåing forsvinner trolig en av dem, og dermed 115 arbeidsplasser. Der konsernledelsen snakker om synergier, har Framdal et annet uttrykk:

-  Rasering av mediemangfoldet. Det blir resultatet dersom Giskes nye lovtolkning skal bli gjeldende. Folk over hele Norge vil få et dårligere lokalavistilbud hvis A-pressen kjøper Orkla Media, eller omvendt.

-  Uheldig samrøre

Framdal er ikke i tvil om at det er press fra LO som har fått Giske til å snu.

-  Jeg kan ikke se noe annet motiv. Men et demokrati er ikke tjent med at pengesterke aktører kan tegne om kartet etter eget forgodtbefinnende, sier Framdal. Heller ikke konserntillitsvalgt Kjetil Haanes i Orkla Media er særlig begeistret over kulturministerens utspill.

-  At kulturministeren oppfordrer til å være kreativ i forhold til lovverket synes jeg er oppsiktsvekkende. Hans tolkning er stikk i strid med synet til alle andre i bransjen. Det er åpenbart at Giske er mer opptatt av å tilfredsstille LO enn å jobbe for mediemangfold. Nå bør Orkla ta en timeout og revurdere hele salgsprosessen. Regningen fra Deutsche Bank kan de gjerne sende Giske, sier Haanes.

-  Staten er eier i A-pressen gjennom Telenor. LO eier A-pressen, og Gerd-Liv Valla er styreleder der samtidig som hun sitter i sentralstyret i Arbeiderpartiet. Dette samrøret er akkurat det vi jobber mot i andre land. Det er lite forenlig med godt medieeierskap, sier Haanes til Dagbladet.

-  Det er ikke mulig å ta den type argumentasjon seriøst, svarer Trond Giske til påstandene.

SKEPTISK: Konserntillitsvalgt Kjetil Haanes i Orkla Media.