Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trond Giske er sykemeldt

- Jeg har i dag mottatt en sykemelding fra min lege, etter en helhetsvurdering av min helsesituasjon, skriver Giske på Facebook.

SYKEMELDT: Trond Giske er sykemeldt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SYKEMELDT: Trond Giske er sykemeldt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det stormer rundt Arbeiderpartiets nestleder, Trond Giske, etter at det har kommet fram at partiet har mottat flere varsler om ubehagelig oppførsel.

Nå skiver Giske på sin Facebook at han er sykemeldt.

- Jeg og Arbeiderpartiet har vært gjenstand for stor oppmerksomhet fra mediene de siste dagene. Jeg har uttrykt en dyp beklagelse for at jeg gjennom min atferd har påført andre mennesker ubehag og problemer. Det gjør meg vondt å høre tilbakemeldinger fra de som har opplevd dette. Alle som varsler skal få en god og riktig behandling, skriver Giske på sin Facebook-side.

- Store belastninger

I posten kommer det også fram at han sammen med Jonas Gahr Støre og Kjersti Stenseng har gått gjennom varslene og meldingene partiet har fått og at han ikke er kjent med nye varsler etter det.

- Samtidig opplever jeg at det kommer påstander jeg må bestride, fordi det ikke samsvarer med min opplevelse, eller fordi det som presenteres som fakta, ikke stemmer. De siste dagene har vært veldig krevende, med store belastninger for mange mennesker. Jeg har dyp sympati med dem som deler sårbare historier som de har båret på. Det står det stor respekt av, skriver Giske.

Han omtaler de siste dagene som svært belastende.

- Jeg er vant med et høyt medietrykk, men i denne saken opplever jeg en ny og annerledes journalistikk, Presset har blitt svært vanskelig å bære. Jeg har i dag mottatt en sykemelding fra min lege, etter en helhetsvurdering av min helsesituasjon. Jeg har tatt dette til etterretning og er sykemeldt inntil videre, står det i Facebook-posten.

Arbeiderpartiet har ikke gått ut med hvilke anklager Giske har fått mot seg, men det har kommet fram at det er snakk hendelser av seksuell karakter.

«Ikke mye å gå på»

Denne uka har det kommet fram en rekke varslesaker hvor Giske skal ha opptrådt kritikkverdig. I går tok Giske selvkritikk for å ha oppført seg ufint overfor kvinner. Til Dagbladet sa han at det kan komme flere saker om ham som kan knyttes opp mot metoo-kampanjen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre kritiserte også Giske, og sa i dag at nestlederen «ikke har mye å gå på».

​Støre sa at han hadde understreket alvoret i situasjonen overfor Giske, mens sistnevnte beklaget at han «har opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig».

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik omtalte i kveld også saken på Facebook. Hun skriver at hun ikke kjenner det fulle innholder i varslene, men kaller det for «rystende resning».

- Onsdag ble jeg imidlertid kontaktet av to av varslerne, og gjort kjent med innholdet i deres varsel. Dette hadde de allerede formelt levert inn, og de ville selv at jeg skulle kjenne til deres saker. For meg var varslene rystende lesning, både som menneske, nestleder og jurist, skriver hun.

NTB skriver at Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon AUF vet at aktive i partiet har opplevd seksuell trakassering og vonde opplevelser i sitt virke.

AUF, som sitter i partiets sentralstyre, sendte fredag ettermiddag ut en pressemelding hvor partiet for første gang utførlig kommenterer varslene mot Trond Giske.

- AUF vet at seksuell trakassering forekommer, og at det er medlemmer hos oss som har hatt vonde opplevelser på grunn av stor aldersforskjell og ujevne maktforhold. Det er en problemstilling AUF er bevisst på og har jobbet mye med gjennom mange år, heter det i pressemeldingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling