Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trond Giske fikk ikke vite om omstridte utbetalinger

Daværende næringsminister Trond Giske ble ikke informert om Vimpelcoms utbetalinger til det korrupsjonssiktede selskapet Takilant da han møtte Telenor-sjefen i 2012.

FIKK IKKE VITE: Daværende næringsminister Trond Giske (Ap) fikk ikke vite om Vimpelcoms utbetalinger. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FIKK IKKE VITE: Daværende næringsminister Trond Giske (Ap) fikk ikke vite om Vimpelcoms utbetalinger. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Disse kontoutskriftene er ny informasjon for meg, sier Trond Giske til Klassekampen tirsdag.

I oppslag lørdag og mandag har Klassekampen dokumentert hvordan det Telenor-eide selskapet Vimpelcom betalte totalt 55 millioner dollar til det korrupsjonssiktede selskapet Takilant gjennom overføringer i 2007 og 2011.

Pengene skal ha vært betaling for lisenser til å komme inn på det usbekiske telemarkedet, og har klare likhetstrekk til en korrupsjonssak som førte til at toppledelsen i det svenske selskapet TeliaSonera måtte gå av i 2012.

Etter Teliasonera-skandalen kalte daværende næringsminister Trond Giske ledelsen i Telenor inn på teppet. Etter et møte med Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, fortalte næringsministeren til Dagens Næringsliv at han hadde blitt beroliget.

- Det er vesentlige forskjeller mellom det som ligger i Teliasonera-saken og det som ligger i Vimpelcom-saken, sa Giske i desember 2012.

I dag sier Giske til Klassekampen at han aldri i sin tid som næringsminister ble informert om betalingene mellom Vimpelcom og Takilant.

- Vi fikk en muntlig forklaring der Telenor forsikret oss om at de fulgte opp alle spørsmål som ble reist i denne saken. Vi så ikke på betalinger eller enkelttransaksjoner mellom aktører, sier Giske om møtet i 2012.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling