Trond Giske krever unnskyldning fra VG

Omdiskutert oppslag i avisa var «en framstilling helt i strid med realitetene», skriver Giske. Han krever at VG beklager brudd på presseetiske grenser.

KREVER UNNSKYLDING ETTER OMSTRIDT VG-SAK: Trond Giske mener VGs journalistikk ikke framstiller virkeligheten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
KREVER UNNSKYLDING ETTER OMSTRIDT VG-SAK: Trond Giske mener VGs journalistikk ikke framstiller virkeligheten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trond Giske krever en unnskyldning fra VG etter gårsdagens omstridte oppslag i avisa.

VG meldte torsdag kveld at partisekretær Kjersti Stenseng har mottatt en bekymringsmelding om Trond Giskes oppførsel overfor en ung kvinne på et utested i Oslo.

- Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra, fortalte kvinnen angivelig til VG.

Men senere torsdag kveld sa kvinnen noe ganske annet til NRK:

«Det var ikke noe mer enn en dans. Det var vi som tok kontakt med han, ikke omvendt. Det var ikke noe annet enn hyggelig tone. Vi opplevde det som uproblematisk og greit, og han gikk vel fra utestedet før vi gjorde», sa kvinnen.

Tar et oppgjør med VG

Giske skriver på Facebook fredag morgen at oppslaget til VG er helt urimelig, og framstiller situasjonen som helt annen enn den faktisk var.

- «Bekymringsmeldingen» kom ikke fra kvinnen som danser på videoen. Den kom fra en mann som hadde sett videoen på nett og som leverer inn det han kaller et «varsel» uten å konferere med kvinnen og uten å ha vært til stede. VG gjengir mannen syn på hvor forferdelig min oppførsel er, en framstilling helt i strid med realitetene, skriver Giske.

Ap-toppen medgir samtidig likevel at han ikke burde vært på utestedet lørdag kveld, situasjonen rundt ham tatt i betraktning. Han beskriver i detalj hvordan kvelden forløp.

- Lørdag kveld var jeg hos en kollega i Oslo og så skiskyting på TV og spiste middag. Etterpå gikk vi ut på nabopuben hvor vi stod sammen og pratet. Der var det et konstant trykk om å få ta selfier og bilder, menn og kvinner som ville ha bilde eller video av meg sammen med seg selv eller med venner, skriver Giske.

GISKE-VIDEOEN: Etter at en video av Trond Giske har sirkulert på sosiale medier, som viser ham tilsynelatende beruset på et utested sammen med en yngre jente, har det blitt bråk. Kommentator i Dagbladet, Marie Simonsen, kommer her med sin hardtslående mening om det hele. Video: Ingrid Cogorno Vis mer

- VGs sak = stikk motsatt av virkeligheten

Debatten gikk heftig på sosiale medier i går kveld om videoen av kvinnen og Trond Giske inneholdt klanderverdig oppførsel fra Ap-toppen eller ei.

Enkelte mente Giske viste dårlig dømmekraft ved å være på utestedet og ved la seg avbilde med den unge kvinnen - andre hevdet at saken ikke hadde vært noe sak dersom hovedpersonen var noen andre enn Trond Giske.

Trond Giske konkluderer fredag morgen med at VGs har overtrådt de presseetiske grensene gjennom en uriktig framstilling av saken.

Nå vil han ha en unnskyldning.

- VGs sak tegner det stikk motsatte bildet av hva som var virkeligheten. Ikke var det noen person som hadde opplevd å bli behandlet ugreit. Videoen viste heller ikke dette. Jeg respekterer at det kan være ulike meninger om jeg bør bli valgt til verv. Men selv i det store trykket som er mot meg akkurat nå, må det gå noen presseetiske grenser. Ved å framstille saken på en helt annen måte enn det var dekning for, har VG overtrådt de presseetiske grensene, og bør beklage saken.

VG svarer Giske

VG viser fredag til svaret sjefredaktør Gard Steiro ga til NRK torsdag kveld.

- Kjernen i saken er en bekymringsmelding. Den er gjengitt fordi den har offentlig interesse mens det pågår en strid knyttet til Giskes posisjon i partiet. VG ga en presis og kortfattet beskrivelse av hva videoen viser, men valgte av hensyn til de involverte ikke å publisere den. I tillegg kontaktet VG kvinnen på videoen, sa Steiro torsdag kveld.

- Kvinnen fikk lest opp VGs artikkel i sin helhet før publisering. Hun hadde ingen innvendinger. I dette tilfellet har altså ikke VG gjort annet enn å viderebringe presise gjengivelser og forhåndsgodkjente sitater fra de involverte parter. Giske valgte å ikke uttale seg, sier Steiro.

- DÅRLIG DØMMEKRAFT: Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti har i dag diskutert bekymringsmeldingen som denne uka ble sendt til partiledelsen, knyttet til videoen av Trond Giske og en ung kvinne som danser. Jonas Gahr Støre er enig i utfallet. Reporter: Madeleine Liereng. Video: André Børke / Dagbladet Vis mer

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer