Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trond Giske lei av styregrossister

Giske slår tilbake mot de som kritiserer ham for å håndplukke personlige og politiske venner til styrene i statlige selskaper.

SLÅR TILBAKE: Næringsminister Trond Giske. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SLÅR TILBAKE: Næringsminister Trond Giske. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næringsminister Trond Giske (Ap) forsvarer at de rødgrønne plasserer sine egne i styrene til statens største selskaper. Han mener profesjonelle styregrossister står bak lederlønnsfesten i staten.

Giske slår tilbake mot dem som de siste dagene har kritisert ham for å håndplukke personlige og politiske venner til styrene i statlige selskaper.

- Selvfølgelig skal folk med bakgrunn i de rødgrønne partiene kunne sitte i statlige styrer. Vi kan ikke la den snevre, lille næringslivseliten i Oslo ta alle plassene, sier Trond Giske til Klassekampen.

Giske avviser at det er et problem at ekspolitikere sitter i styrene og retter i stedet skytset mot dem som utgjør det store flertallet i statlige styrer.

- En viktig forklaring på den sterke lederlønnsveksten er at vi har en liten elite som sitter i et stort antall styrer. Det har utviklet seg en egen kultur, der det er helt naturlig med en lønnsvekst på 400.000 kroner til sjefen, sier Giske.

Klassekampen skrev torsdag at kun 12 av de i alt 61 medlemmene i styrene til Norges ti største statlige selskaper er ekspolitikere. Det overveldende flertallet kommer fra forretningslivet. I snitt har de norske styremedlemmene hele sju styreverv.

Giske mener han ikke har drevet noe rødgrønt hardkjør i utnevningen av styremedlemmer.

- Ingen regjering har vært så nøytral og raus i utnevningen av styreverv som oss. Jeg har selv utnevnt flere kjente Høyre-folk, som for eksempel Børge Brende i Statoil. Det har vært fordi jeg mener de kan tilføre styrene mye kompetanse, sier næringsministeren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media