Trond Mohn ber Ap tenke nytt om formuesskatt

Milliardær Trond Mohn vil ikke fjerne formuesskatten, men mener bedriftseiere bør slippe å betale skatten om de har hatt et dårlig år.

VIL BEHOLDE SKATT: Milliardær Trond Mohn vil beholde formuesskatten, men håper Ap i regjering vil gjøre endringer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VIL BEHOLDE SKATT: Milliardær Trond Mohn vil beholde formuesskatten, men håper Ap i regjering vil gjøre endringer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næringslivstopp Trond Mohn mener formuesskatten er et viktig virkemiddel for rettferdig fordeling, skriver Dagsavisen.

- Formuesskatten bør vi ha. Grunnen til det er at vi setter pris på å leve i et egalitært samfunn, sier Mohn.

Milliardæren er en stor bidragsyter til norsk idrettsliv og forskning, og har også gitt den sosialdemokratiske tenketanken Agenda økonomiske bein å stå på. Nå utfordrer Mohn Ap til å tenke nytt om den omdiskuterte skatten.

- Det er én ting med formuesskatten som er urettferdig: Det at du må betale den også de årene du ikke tjener penger, sier Mohn til Dagsavisen.

- Jeg håper en ny regjering med Arbeiderpartiet kan beslutte at det året du ikke tjener penger skal du få slippe å betale formuesskatt.

I budsjettet for 2014 justerte den borgerlige regjeringen satsen fra 1,1 prosent til 1 prosent. I regjeringserklæringen står det at regjeringen vil trappe ned formuesskatten ved å redusere satsen og øke bunnfradraget.

Ifølge VG skal finansminister Siv Jensen (Frp) ha foreslått for regjeringen å redusere skattesatsen på formue fra 1 til 0,7 prosent samt øke innslagspunktet fra 1 til 1,2 millioner kroner i neste års statsbudsjett.

(NTB)