VIL BEHOLDE SKATT: Milliardær Trond Mohn vil beholde formuesskatten, men håper Ap i regjering vil gjøre endringer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VIL BEHOLDE SKATT: Milliardær Trond Mohn vil beholde formuesskatten, men håper Ap i regjering vil gjøre endringer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Trond Mohn ber Ap tenke nytt om formuesskatt

Milliardær Trond Mohn vil ikke fjerne formuesskatten, men mener bedriftseiere bør slippe å betale skatten om de har hatt et dårlig år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næringslivstopp Trond Mohn mener formuesskatten er et viktig virkemiddel for rettferdig fordeling, skriver Dagsavisen.

- Formuesskatten bør vi ha. Grunnen til det er at vi setter pris på å leve i et egalitært samfunn, sier Mohn.

Milliardæren er en stor bidragsyter til norsk idrettsliv og forskning, og har også gitt den sosialdemokratiske tenketanken Agenda økonomiske bein å stå på. Nå utfordrer Mohn Ap til å tenke nytt om den omdiskuterte skatten.

- Det er én ting med formuesskatten som er urettferdig: Det at du må betale den også de årene du ikke tjener penger, sier Mohn til Dagsavisen.

- Jeg håper en ny regjering med Arbeiderpartiet kan beslutte at det året du ikke tjener penger skal du få slippe å betale formuesskatt.

I budsjettet for 2014 justerte den borgerlige regjeringen satsen fra 1,1 prosent til 1 prosent. I regjeringserklæringen står det at regjeringen vil trappe ned formuesskatten ved å redusere satsen og øke bunnfradraget.

Ifølge VG skal finansminister Siv Jensen (Frp) ha foreslått for regjeringen å redusere skattesatsen på formue fra 1 til 0,7 prosent samt øke innslagspunktet fra 1 til 1,2 millioner kroner i neste års statsbudsjett.

(NTB)