TJENTE MEST: Forretningsmannen Trond Mohn tjente 311,5 millioner kroner i 2011. Mohn har gitt over en milliard kroner til veldedige formål uten føringer. 
Foto: Helge Hansen/Dagbladet
TJENTE MEST: Forretningsmannen Trond Mohn tjente 311,5 millioner kroner i 2011. Mohn har gitt over en milliard kroner til veldedige formål uten føringer. Foto: Helge Hansen/DagbladetVis mer

Trond Mohn tjente 25,9 millioner i måneden

Litt annen månedslønn enn oss andre. Her er inntektstoppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forretningsmannen Trond Mohn hadde den høyeste inntekten på skattelistene for 2011 med hele 311,5 millioner kroner. Mohn har 4,2 milliarder i formue og betaler 47,5 millioner i skatt.

Har gitt bort én milliard Bergenseren er konsernsjef i familiebedriften Frank Mohn AS, som produserer spesialprodukter som skipspumper og oljevernutstyr under fabrikkmerket Framo.

Trond Mohn er Bergens største private arbeidsgiver, og er i tillegg en stor bidragsyter til norsk idrettsliv og forskning og har en rekke tillitsverv.

Hans donasjoner og gaver nærmer seg en milliard kroner. Han har blant annet gitt millionbeløp til Tromsø IL, Universitetet i Tromsø, St. Olavs Hospital i Trondheim og opprettet Bergens forskningsstiftelse gjennom en donasjon  på 250 millioner.

Dobbelt så mye Mohn tjener mer enn dobbelt så mye som neste på listen, som er eiendomsmagnaten Christian Ringnes, som tjente 155,6 millioner kroner i fjor.

Ringnes er bryggeriarving etter oldefar Ellef Ringes, som sammen med broren Amund startet Ringes bryggeri i 1877. Selskapet ble solgt av Christian Ringes' far.

Ringnes junior er i dag største eier og administrerende direktør i eiendomsselskapene Eiendomsspar og Victoria Eiendom.

Den siste tiden har han blitt omtalt i forbindelse med at han ønsker å gi Oslo kommune 300 millioner kroner for å lage en skulpturpark i Ekebergskråningen i Oslo - like ved den Ringnes-eide Ekebergrestauranten.

Utleie og fusjon Nummer tre på listen er Arne Henrik Evensen, med en inntekt på 142 317 824 kroner. Han står oppført med selskapet Arne Evensen, som driver med utleie av eiendom.

Kvinnen som har tjent mest i 2011 finner vi først på 41. plass på inntektstoppen. Det er Kjersti Straume, som tjente 37,8 millioner kroner. Straume eide inntil i fjor Straume Fiskeoppdrett AS. Dette ble i fjor fusjonert inn i Marine Harvest Norway AS.

Se inntektstoppen under.