Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trond Petter (30) ble drept i Afghanistan

Ble rammet av selvmordsbomber i Mazar-e Sharif.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Forsvaret bekrefter overfor Dagbladet i kveld at den drepte stabsoffiseren er Trond Petter Kolset (30) fra Steinkjer.

I en pressemelding forteller prost i Nord-Innherad, Geir Henrik Gravaas, at de pårørende av den drepte offiseren nå bor i Nord-Innherad prosti.

- Vi har i dag med sorg mottatt meldingen om at en norsk offiser er drept under tjeneste i Afghanistan. Store deler av offiserens familie bor her hos oss i Nord-Innherad prosti. Familien er nå akkurat varslet og navnet er derfor frigitt.

Går veldig inn på lokalsamfunnet
Prosten ber om at familien nå får fred og ro til å bearbeide sjokket etter å ha mottatt sørgebudskapet.

- Dette går veldig inn på et lokalsamfunn som vårt. Det er omlag 20 000 innbyggere i Steinkjer, og da er det små forhold hvor mange kjenner hverandre godt, sier prosten til Dagbladet.

Gravaas sier det foreløpig er uklart når det vil bli avholdt minnegudstjeneste, men at hendelsen i Afghanistan vil prege gudstjenesten i Steinkjer på søndag.

- Det er prostidag i Steinkjer kirke, derfor vil biskopen være med under gudstjenesten. Og da vil vi ta med Trond Petter og hans familie i forbønnen, sier han.

Rammet av selvmordsbomber
Det var i 07.30-tiden i morges at en kolonne med totalt fire norske soldater ble rammet av en kraftig eksplosjon sju kilometer vest for Mazar-e Sharif.

Soldatene var på vei til den norske leiren i Meymaneh der broparten av de norske soldatene i Afghanistan tjenestegjør. Den drepte stabsoffiseren var sjåfør i en upansret Toyota Land Cruiser, da en selvmordsbomber kjørte inn i konvoien.

Stabsoffiseren i e-tjenesten ble evakuert til et tysk feltsykehus i Mazar-e sharif og ble erklært død klokka 10 norsk tid.

En talsmann for Taliban, Zabiullah Mujahid, sier de tar på seg ansvaret for angrepet. Talsmannen hevder en mann ved navn Abdul Based fra Kandahar utførte angrepet.

En tydelig preget og gråtkvalt forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sa på en pressekonferanse tidligere i dag at «å miste soldater er noe av det verste som skjer oss».

Forsvarsministeren opplyste at angrepet skjedde under en rutinemessig transport.

(Dagbladet kommer med mer)...

DREPT: Trond Petter Kolset (30) fra Steinkjer. Foto: Forsvaret
DREPT: Trond Petter Kolset (30) fra Steinkjer. Foto: Forsvaret Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling