ELSKET JOBBEN: Trond Petter kolset (30) trivdes svært godt i jobben som etterretningsoffiser i Afghanistan. Foto: Forsvaret
ELSKET JOBBEN: Trond Petter kolset (30) trivdes svært godt i jobben som etterretningsoffiser i Afghanistan. Foto: ForsvaretVis mer

- Trond Petter har blitt et ansikt på de hemmelige

Kollegene til Trond Petter Kolset (30) beskriver ham som en fantastisk humørspreder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): - Mange av hans kolleger i etterretningstjenesten skulle gjerne stått fram og fortalt om hvor fantastisk venn og kollega Trond Petter var. Men jobben deres tillater dem ikke å gjøre det, sier Lars Magne Hovtun til Dagbladet.no.

Hovtun er en del av informasjonsstaben i Forsvarets Fellesopertive hovedkvarter, men hadde Kolset som sin første troppsjef da han var inne til førstegangstjeneste i Bardufoss i 2005. De jobbet også sammen på leiren Camp Nidaros i Mazar-e Sharif i Afghanistan i 2007.

- Nå har Trond Petter blitt ansiktet på de hemmelige. Mange er mistenksomme til den hemmelige jobben etterretningstjenesten gjør, men den består av fantastiske mennesker som Trond Petter, sier Hovtun.

- Behandlet alle som bestevenner
Hovtun jobbet i hele går med informasjonsarbeidet etter drapet som rystet en hel nasjon.

- EN GOD SJEF: Lars Magne Hovtun hadde Trond Petter Kolset som troppsjef da han var inne til førstegangstjeneste i 2005. Foto: HENNING LILLEGÅRD/Dagbladet
- EN GOD SJEF: Lars Magne Hovtun hadde Trond Petter Kolset som troppsjef da han var inne til førstegangstjeneste i 2005. Foto: HENNING LILLEGÅRD/Dagbladet Vis mer

- Det er forferdelig å miste soldater, men da jeg fikk vite at det var Trond Petter ble det plutselig veldig nært og helt uvirkelig, sier han.

Han beskriver Kolset som en humørspreder som alltid hadde smilet på lur. Han var en motivator for sine kolleger.

- Han var en av de første offiseren jeg møtte i Forsvaret. Trond Petter var en helt annen type offiser enn det jeg hadde regnet med før jeg startet i Forsvaret. Han var omsorgsfull og behandlet alle som bestevenner, sier han.

MINNESTUND I DAG: På Camp Nidaros i Mazar-e Sharif. Foto: Forsvaret
MINNESTUND I DAG: På Camp Nidaros i Mazar-e Sharif. Foto: Forsvaret Vis mer

Minnestund i dag
Kollegene til Kolset minnet den falne soldaten på Camp Nidaros i Mazar-e Sharif i Afghanistan i dag. Der ble det lagt fram en kondolanseprotokoll som de som ønsket å legge igjen en siste hilsen kunne skrive i.

Denne vil bli overlevert til familien når båren med Kolset ankommer Norge på tirsdag.

Kolset ble drept av en selvmordsbomber på veien melleom Mazar-e Sharif og Meymaneh i går tidlig. Han ble flydd til sykehus, men livet sto ikke til å redde.