Trond skjermes mot pressen

Etter en måned på tv-skjermen ble Trond Syversen stemt ut av Big Brother. Nå har han bedt om å få være i fred for pressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På datterens bursdag for en uke siden ble Trond Syversen stemt ut av Big Brother. Da hadde han vært overvåket av kameraer døgnet rundt i nesten en måned og blitt fulgt av seerne både på tv-skjermen og på pc-en i løpet av dagen.

Nå har Big Brother-deltakeren fått nok oppmerksomhet for en stund og vil ha fred for pressen.

TVNorges informasjonssjef Jens Petter Gjelseth avviser at det ligger noe dramatisk i at Trond ikke vil eksponeres mer etter at han kom ut. Han tror ikke at kritikerne får rett i at det blir vanskelig for deltakerne å komme ut av isolasjonen.

- Dette er rimelig uproblematisk. Trond er i kjempeform, og han er veldig glad for alt han har vært med på. Men han har vært inne i huset lenge, og vi har valgt å holde ham litt lavere i terrenget enn Rebekka som var inne i bare 14 dager, sier Gjelseth.

- Han har influensa og har valgt å være sammen med familien.

Før Big Brother-sendingene startet, ble TVNorge sterkt kritsert for å utsette deltakerne for et press de ikke selv kunne forstå konsekvensen av. Dessuten fikk kanalen kritikk for ikke å ha skikkelig ettervern. - Vi etterkommer bare det kritikerne har spurt om på forhånd, sier Gjelseth.

- Så det er ikke slik at forhåndskritikken er blitt en realitet?

- Nei nei nei, sier Gjelseth.

Dele på presset

Også Big Brother-produsent Lasse Halberg understreker at det ikke er noen spesiell grunn til at Trond nå vil ha pause fra søkelyset.

- Han har fått ekstremt mye oppmerksomhet og ikke fått pustet ordentlig ut. Vi har forståelse for at han blir sliten, det har vært litt mer enn det vi hadde regnet med, sier Halberg.

Han tror at presset blir mindre på hver enkelt deltaker etter hvert som flere blir stemt ut.

- Om en uke blir en person til stemt ut, da fordeles trykket på flere mennesker, sier han.

- Vår hovedoppgave er å få dem tilbake i en normal hverdag. Vi ber bare om litt forståelse for det.