NABOER: Pål Stener Johannessen var både hyttenabo og nabo med Trond Kverneland. Her er et bilde fra en sommer på hytta. Johannessen sitter ytterst til venstre i bildet, forteller Kverneland. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
NABOER: Pål Stener Johannessen var både hyttenabo og nabo med Trond Kverneland. Her er et bilde fra en sommer på hytta. Johannessen sitter ytterst til venstre i bildet, forteller Kverneland. Foto: Håkon Eikesdal/DagbladetVis mer

Trond var hyttenabo med drepte Pål (90)

Trond Kverneland beskriver naboen som rolig og omgjengelig kar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Pål var alltid elskverdig og en omgjengelig kar sier Trond Kverneland, mangeårig hyttenabo med Pål Stener Johannessen (90) til Dagbladet.

Johannassen ble funnet død i sin leilighet i Oslo forrige uke. Nå er en 60 år gammel kvinne siktet for drap på Johannessen. Politiet trodde først dødsårsaken var naturlig, nå viser den foreløpige obduksjonsrapporten at Johannessen kan ha blitt kvalt, skriver VG.

De siste året har Kverneland og Johannessen vært naboer i bygården i Nils Juels gate i Oslo.

- Det er en stund siden jeg så Pål sist, han gikk jo svært sjelden ut, sier Kverneland.

Hyttene de disponerte lå på Ringkollen ved Røsstjern nord for Oslo. Kverneland har bilder av Johannessen fra den tida, rundt femti år siden.

Hushjelp Den 90 år gamle mannen døde i sitt hjem på Frogner 13. mars i år. Ingen så noe mistenkelig ved dødsfallet, men etter å ha mottatt informasjon, iverksatte politiet etterforskning.

Lørdag ble den 60 år gamle kvinnen pågrepet hjemme i sin leilighet i Oslo. Hun er siktet for forsettelig drap, og ble framstilt for varetektsfengsling i dag.

- Hun nekter for å ha noe med dødsfallet å gjøre, sier hennes forsvarer Øystein Storrvik til Dagbladet i Oslo tingrett.

- Det er noen helt spesielle omstendigheter i saken. Jeg kan ikke gå inn på hva det er, sier Storrvik.

Flere naboer peker ut den 60 år gamle kvinnen som er siktet for drap som Johannessens hushjelp.

- Det var en kvinne i 60 årene hos ham flere ganger i uka som pleiet ham, sier Trond Kverneland til Dagbladet.

Hundeslagsmål Kvinnen eier en hund som ofte var med på jobb til 90-åringens bopel.

- Den hunden og min hund kom særdeles dårlig overens, så jeg måtte skille dem fra hverandre. Slik kom vi i snakk. Blant annet møtte vi hverandre i kjelleren i begynnelsen av forrige uke. Da var hun inne i boden hans for å lete etter noe, sier Kverneland til Dagbladet.

- Hun kjente godt til hans helsetilstand og videreformidlet blant annet et ønske fra meg om å besøke ham forrige uke, sier Kverneland til Dagbladet.

Nekter for drap Politiet har bedt om fire uker med brev- og besøksforbud, samt medieforbud. Det ble bestemt at saken skal gå for lukkede dører fordi det fortsatt gjenstår avhør av vitner og tekniske undersøkelser i saken.

Kvinnens forsvarer, advokat Øystein Storrvik, sier til Nettavisen at hun stiller seg uforstående til anklagene.

- Hun nekter for dette og stiller seg helt uforstående til drapsanklagene, sier Storrvik.

Først «naturlig død» Politiet opplyser at det først ble antatt at mannen led en naturlig død.

Men politiet fikk så opplysninger som gjorde at de startet etterforskning og etter en drøy uke ble en 60 år gammel kvinne pågrepet og siktet for drap.

Siktede og fornærmede er ikke i familie.

Kvinnen er ikke tidligere kjent av politiet.

DREPT: Pål Stener Johannessen som ung mann, på dette bildet tatt på 60-tallet. Politiet mener han ble drept i mars, 90 år gammel, av den 60 år gamle kvinnens om fungerte som hans hjemmehjelp.
DREPT: Pål Stener Johannessen som ung mann, på dette bildet tatt på 60-tallet. Politiet mener han ble drept i mars, 90 år gammel, av den 60 år gamle kvinnens om fungerte som hans hjemmehjelp. Vis mer