Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trond Viggo er ny åndelig leder

. . . for «Lille Lørdag»-gjengen TROND VIGGO - en av gjengen BERGEN (Dagbladet): Trond Viggo Torgersen har slått seg sammen med «Lille Lørdag»-gjengen: - Stort å få jobbe sammen med ham, sier Bård Tufte Johansen. Han har Torgersens «Halvsju»-programmer som et av sine vakreste ungdomsminner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag møttes de til første idémøte hjemme hos Torgersen i Bergen. Johansen, Harald Eia og Marit Åslein fra «Lille Lørdag» - skjelvende av redsel for å skulle foreslå noe deres nye åndelige leder ikke ler av.

- Vi er store fans av Trond Viggo og begynte å kjøpe sjokolade til ham i NRK-kantina for å se om det var mulig å få kontakt. Siden møttes vi Bergen og fikk lov til å bli med hjem til ham. Uka etterpå spurte vi om han ville være med i gjengen, sier vekselvis Bård, Harald og Marit, bare avbrutt av sin prosjektleder (ny han også), Charlo Halvorsen.

Ti programmer

Hvis ikke prestasjonsangsten overfor Torgersen tar knekken på dem, er «Lille Lørdag»-gjengen klar med en ny programserie på NRK TV - ti onsdager til høsten.

- NRK1 eller NRK2?

- En, vi driver ikke med lokal-TV.

- Og hva er din rolle, Trond Viggo?

- Nå skal du høre: NRK-ledelsen ansatte meg uten å ane hva de skulle bruke meg til. Det var Einar, og styreformannen, som kom på å sende meg hit ...

- For å redde hele greia fra katastrofe, oppklarer prosjektleder Halvorsen.

- Akkurat, men ...

- Han skal ikke være seg selv. Han skal være en av oss, sier Bård Tufte Johansen - forsøksvis alvorlig.

Ny dramaserie

Og mens han er i det lunet, får vi forklart at publikumsfavoritten Øystein fortsatt er med i gjengen, at humoren fortsatt er den samme, at programmene muligens blir litt dristigere enn sist, men at de fortsatt forventes å appellere til pene og intelligente seere i alle aldersgrupper og, endelig, at det skal lages en ny liten dramaserie.

- Men Trond Viggo har allerede forkastet ideen vår, sier Harald Eia.

- Hva gikk den ut på?

- Kjempemorsomme greier med noen typer som henger rundt en rutebilstasjon i ... i Kristiansand.

Søker tvillinger

I stedet for på en rutebilstasjon, får vi forståelsen av at dramaet denne gangen skal utspille seg i en Oslo-leilighet.

- I den anledning vil vi gjerne søke etter to jentetvillinger i 9-årsalderen.

- Tror dere noen vil sende avkommet sitt til dere, da?

- Men herregud, vi har da Trond Viggo her, sier Bård Tufte Johansen.

Som, hvis vi har sitert ham korrekt, legger til at «folkeopplysningstanken står sentralt» i den nye serien, at «det blir kritiske blikk på Norge i dag», men at programskaperne likevel er «positive til alt».

Da gjenstår det bare å få svar på hvorfor Trond Viggo ikke heller ville ha et eget fredagsshow i to deler, når han først gikk tilbake til NRK:

- Det var ingen som ville ha autografen min lenger. Derfor ble jeg med i «Lille Lørdag».