Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trond Viggo NRK2s nye «vaktmester»

Trond Viggo Torgersen sa lenge nei til å bli den nye NRK 2-sjefen, men presset ble for stort. - Jeg har latt meg overtale, sier Torgersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryktet om NRK2s død er betydelig overdrevet. Kanal-babyen er ikke engang alvorlig syk, skal vi tro toer'ns nye sjefsdoktor, Trond Viggo Torgersen. Nå tar den midlertidige kanalsjefen over på permanent basis.

Torgersen ble kastet inn som ryddegutt og kriseløsning da NRK 2s far, Stein Roger Bull, kastet inn håndkledet kun tre måneder etter kanalens fødsel.

- Jeg skal sitte i jobben til vi har fått ansatt en ny sjef, maks to-tre måneder. Og jeg vil ikke søke selv, sa en krystallklar Torgersen til Dagbladet før jul.

Nå har pipa fått en annen lyd, og alt tyder på at «Vaktmester'n» blir sittende som leder for Førdes mini-kanal.

Ble overtalt

- Jeg har latt meg overtale, forklarer Torgersen.

På oppfordring fra fjernsynsdirektør Kent Nilssen søker han jobben som programsjef. Dermed skal mye skje om et annet navn enn Torgersens blir offentliggjort når NRK-ledelsen om få dager fatter en endelig avgjørelse i ansettelsessaken.

- Jeg oppfatter NRK2 som en klar vinner på alle fronter. Derfor går jeg for denne jobben nå, sier Torgersen.

Han har brukt de siste ukene til å rydde opp i kaoset som oppsto da forgjenger Bull gikk sin vei, og kanalen ble tvunget til å slanke budsjettet med 40 millioner kroner.

- Det har selvsagt vært tøft, men de opprinnelige budsjettene var egentlig ganske romslige. I 1997 tror jeg vi skal klare oss bra med 105 millioner kroner, sier Torgersen, som mener at SAS har gått igjennom verre hestekurer.

- Og de flyr ennå, legger han humoristisk til.

Bang-Hansen blir kulthelt

Fra nå av er NRK 2-mangfoldet satt i system, hevder Torgersen.

- Vi satser på langt færre egenproduksjoner enn før. Nå står vi igjen med identitetsskapende programmer som «U-Trippel», «Puck», «Direkte Lykke» og «Absolutt». Profileringen er også skarpere enn i 1996. Det blir ung profil i uka og kultur i helgene, sier Torgersen.

Kanalen utvider også sitt omfattende filmtilbud med programposten «Påls briller» der kulthelt Pål Bang-Hansen ser på filmverdenen med sine helt særegne briller!

For øvrig feier Torgersen ut kanalens hallo-medarbeidere.

- Vi ønsker å gjøre ting annerledes. Derfor blir det ingen hallo-fjes heretter, bare stemmer, forklarer Torgersen som fra nå av utgjør den ene halvdelen av Norges mektigste TV-par. Mens han leder NRK2, er kona Kristin Helle Walle dramasjef i TV2.

Taushetsplikt

- Problematisk, Torgersen?

- Det er ikke problematisk for meg, ikke for Kristin og heller ikke for våre respektive sjefer. Så da tror jeg du kan si det er greit. Og som lege vet jeg hva taushetsplikt er for noe. Herved kan jeg love det norske folk at jeg ikke får vite noe nytt om «De syv søstre» før andre folk.

- Så du var ikke engang med på årets julebord i TV2?

- Nei, faktisk ikke,