Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trønder dømt for å ha bestilt seksualisert barnedokke. Viste seg at han også hadde overgrepsmateriale

Hjemme hos mannen fant også politiet bilder som viste grove, seksuelle overgrep mot barn.

UNDERTØY: Dukkene blir levert med sexy undertøy. Bildet er av en av dukkene som ble beslaglagt i fjor. Foto: Sør-Vest politidistrikt.
UNDERTØY: Dukkene blir levert med sexy undertøy. Bildet er av en av dukkene som ble beslaglagt i fjor. Foto: Sør-Vest politidistrikt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 50-åra fra Fosen i Trøndelag er i en dom fra 30. april dømt til betinget fengsel med en prøvetid på to år og må betale en bot på 25 000 kroner i Fosen tingrett.

Etter at politiet fikk varsel om at mannen hadde bestilt en seksualisert barnedokke gjennomsøkte de mannens bolig. Her fant de overgrepschatting og omfattende mengder overgrepsbilder på mannens datamaskin, skriver Adresseavisen.

På en chatteside for menn var mannen i kontakt med en bruker som kalte seg «stefar». Chatten dreide seg om seksuelle fantasier om stefarens jenter på 12 og 14 år.

Mannen erkjente forholdene i tingretten.

- Jeg blir uvel

Dagbladet skrev i mars fjor om at tolletaten og Kripos beslagla 21 sexdukker som ble bestilt fra utlandet av norske menn. Den omtalte trønderen var blant disse mennene.

Menn i alderen 18 til 60 år fra ulike steder i landet ble etterforsket for å ha kjøpt dukker i barnestørrelse, pakket inn i barnetepper - og med renseutstyr.

Dokkene med utilslørte sexreferanser er 15 kilo tunge og en meter lange i barnestørrelse fire til seks år.

- Vi var ikke forberedt på hva vi skulle pakke opp. Jeg blir uvel, uttalte tolloverinspektør Birgitte Hansson på Gardermoen til NRK.

Leder av voldtektsseksjonen hos Kripos, Ann Kristin Groeberghaugen, uttalte i en pressemelding av tolletaten hadde oppdaget en ny trend som Kripos ser svært alvorlig på.

BARNESTØRRELSE: Her er øyeblikket da tollerne oppdager sexdukkene i barnestørrelse på Gardermoen. Klippet er fra TV-serien «OSL 24-7» som hadde premiere på Viasat 4, mandag 6. mars. Video: Viasat 4 Vis mer

- Her har tolletaten gått foran som et svært godt eksempel for å hindre at barn blir utsatt for overgrep, uttalte hun i en pressemelding.

Sammenheng med seksuelle overgrep?

I mars i fjor skrev Dagbladet om risikoen for at slike dukker ville lede til seksuelle overgrep mot barn.

Psykologspesialist Pål Grøndahl, som jobber med blant annet fagfeltene overgrep mot barn og pedofili uttalte til Dagbladet at:

- Jeg har ikke funnet noe forskning som trekker noen sammenheng fra sexdukker videre til overgrep mot barn. Derimot vil jeg tro at sexdukker kan forhindre overgrep mot barn.

Han avviste likevel ikke Kripos' hypotese om at «dokkene kan bryte ned barrierer».

- For dem som er utstyrt med den minste moralske kompasskursen, er nok terskelen lavere for å gå videre, uttalte psykologspesialisten.

Flere funn av overgrepsmateriale

Også politiet i Sør-Vest politidistrikt i Stavanger etterforsket fire menn etter Tollvesenets beslag i fjor.

I en koordinert aksjon, med bistand fra Kripos, ble det gjennomført ransaking hos de fire mennene.

De fire ble siktet og etterforsket for brudd på straffelovens paragraf 311 som forbyr seksualisering av barn.

Tre av mennene ble løslatt, mens den fjerde ble varetektsfengslet. Politiet hadde under ransakingen funnet overgrepsmateriale med bilder av barn i seksualiserte situasjoner.

PARYKKER: Dukkene som ble beslaglagt var utstyrt med to parykker. Foto: Sør-Vest politidistrikt.
PARYKKER: Dukkene som ble beslaglagt var utstyrt med to parykker. Foto: Sør-Vest politidistrikt. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media