Trønder sa han var leiesoldat - nå er han siktet for dobbeltdrap

Politiet reagerte etter intervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann fra Trøndelag er siktet for dobbeltdrap i Sierra Leone etter at han tidligere i år stilte opp i et intervju og fortalte at han har jobbet som leiesoldat.

- I intervjuet forteller han om drap han skal ha begått. Vi fikk flere henvendelser om dette og valgte selvfølgelig å undersøke det, sier lensmann Rune Halvorsen i Fosen lensmannsdistrikt sier til Fosna-Folket.
Pågrepet tirsdag Han sier norsk politi ikke har vært i kontakt med sierraleonske myndigheter om saken, og at intervjuet utgjør hele bakgrunnen for siktelsen.

- Mannen ble pågrepet tirsdag, men løslatt igjen samme dag fordi det ikke var grunnlag for å fremstille ham for varetektsfengsling, sier politiinspektør Per Morten Brobakke i Trøndelag politidistrikt til NRK.

- Leiesoldat I intervjuet forteller mannen, som er i 30-årene, at et vaktselskap han jobbet for, sendte ham til Guinea og så inn i Sierra Leone sammen med en gruppe leiesoldater. Han sier han først senere skjønte at han ikke hadde lov til å være i landet.

I intervjuet sier han at han ble vitne til at opprørere i landet utførte en rekke overgrep mot andre. Han sier han drepte to mennesker etter å ha sett dem voldta en kvinne.

Nekter straffskyld Ifølge politiet nekter mannen straffskyld. Hans forsvarer, advokat Kristin Bugge Midthjell, sier til NTB at hun foreløpig ikke har nok informasjon til å kommentere saken.

- Saken etterforskes videre, sier politiinspektør Brobakke til VG. Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt politiet gjorde beslag da de ransaket leiligheten hansEn mann bosatt i Trøndelag er siktet for et dobbeltdrap begått i utlandet, melder NRK.

Mannen ble løslatt etter avhør.

- Vilkårene for varetekt var ikke til stede, sier politijurist Per Morten Brobakke i Trøndelag politidistrikt til kanalen. Mannen nekter straffskyld.

Hans forsvarer, advokat Kristin Bugge Midthjell, sier hun foreløpig ikke har nok informasjon til å uttale seg om saken.

(NTB)