Trønder sa han var leiesoldat - nå er han siktet for dobbeltdrap

Politiet reagerte etter intervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann fra Trøndelag er siktet for dobbeltdrap i Sierra Leone etter at han tidligere i år stilte opp i et intervju og fortalte at han har jobbet som leiesoldat.

- I intervjuet forteller han om drap han skal ha begått. Vi fikk flere henvendelser om dette og valgte selvfølgelig å undersøke det, sier lensmann Rune Halvorsen i Fosen lensmannsdistrikt sier til Fosna-Folket. Pågrepet tirsdag Han sier norsk politi ikke har vært i kontakt med sierraleonske myndigheter om saken, og at intervjuet utgjør hele bakgrunnen for siktelsen.

- Mannen ble pågrepet tirsdag, men løslatt igjen samme dag fordi det ikke var grunnlag for å fremstille ham for varetektsfengsling, sier politiinspektør Per Morten Brobakke i Trøndelag politidistrikt til NRK.

- Leiesoldat I intervjuet forteller mannen, som er i 30-årene, at et vaktselskap han jobbet for, sendte ham til Guinea og så inn i Sierra Leone sammen med en gruppe leiesoldater. Han sier han først senere skjønte at han ikke hadde lov til å være i landet.

I intervjuet sier han at han ble vitne til at opprørere i landet utførte en rekke overgrep mot andre. Han sier han drepte to mennesker etter å ha sett dem voldta en kvinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer