Trøndere de største ferieflørterne

Mens østlendinger vil spise god mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trøndere og nordlendinger er mest interessert i å flørte i ferien, mens vestlendingene heller vil tilbringe tida med familien og partneren. Sørlendingene er mest opptatt av kultur, mens for østlendingen er det viktig med god mat og drikke.

Det er stor forskjell fra landsdel til landsdel på hva som motiverer folk til å reise på ferie. Det viser en ny undersøkelse gjort av Refleks for charterarrangøren Apollo.

Undersøkelsen ble foretatt blant folk som reiser utenlands i forkant av ferieåret 2005.

Bort fra gråværet

Sol og varme er viktig for nesten alle som reiser på utenlandsferie, men folk fra Oslo og Østlandet er noe mindre opptatt av det enn resten av landet. Østlendingene er desto mer opptatt av nye opplevelser i ferien.

I undersøkelsen framstår sørlendingene som de mest kulturinteresserte.

Mens trønderne er mest åpne og interessert i å treffe nye mennesker. Trønderne scorer høyest på ferieflørt som motivasjon for å reise, ferieflørtere nummer to er nordlendingene.

Mens vestlendingene, derimot, synes det er viktigere å tilbringe tid med parter og familie, og dyrke romantikken på feriereisen.

Late dager

Nordlendingene er dem som setter mest pris på late dager, de vil ikke forhåndsplanlegge ferien. Samtidig er nordlendingene mest villige til å lære noe nytt i ferien, ifølge reiseundersøkelsen.

Østlendinger og vestlendinger scorer vesentlig høyere enn resten av landet på viktigheten av god mat og drikke i ferien.

Nordlendinger og folk fra Oslo er mest glade i å shoppe, viser reiseundersøkelsen, som ble gjort på internett.

Shoppig og beinplass

Ifølge denne undersøkelsen er nesten ikke forskjell mellom kvinner og menn, når det gjelder hva som er viktig på utenlandsferien.

Bare når det gjelder shopping og beinplass på flyet var det store forskejll mellom kjønnene.

Det er kanskje ikke overraskende at hele 20 prosent av kvinnene i undersøkelsen svarte at shopping var viktig eller ganske viktig i ferien. Mens menn var mer opptatt av om det var lang nok beinplass på flyet.

Feireflørt

De store charterselskapene lager jevnlig slike reiseundersøkelser, for å tilpasse reisemålene til kundenes ønsker.

- Selv om dette bare er en liten del av den store ferieundersøkelsen, ser vi det som viktig å kjenne til folks motiver for å reise, sier Leo Berbu, direktør i Apollo.

Han kommer ikke til å sette opp egne flørtefly fra Trøndelag. Men vi har jo mange romantiske reisemål direkte fra Trøndelag, som å se solnedgangen på Santorini. Det er jeg sikker på at trønderne smelter for.

- Er man jo litt yngre vil man kanskje ha enda heftigere flørting, da kan man heller oppleve soloppgangen på Ios etter å ha vært oppe hele natta, ler Berbu.

Uansett hvor man bor i landet, er det å komme bort fra gråvær og kulde, og oppleve sol og varme, det aller viktigste grunnen til å reise på ferie til utlandet.

Å treffe andre nordmenn er ikke viktig. Å se brun og opplagt ut når man kommer hjem, settes det derimot stor pris på.

Jobbstress

Å komme bort fra jobbstress er nesten like viktig som sola for nordmenn på ferie.

Opplevelsen av jobbstress er overraskende nok høyest i de yngste aldersgruppene, den synker med alderen. Interessen for god mat og drikke i ferien derimot, øker med alderen. Mens eventyrlysten er størst i de yngste aldersgruppene.

Nordmenn som reiser utenlands på ferie, regner i snitt med å bruke rundt 10 500 kroner hver i år på kjøp av reiser. Dette inkluderer ikke lommepenger.

Hele 19 prosent bruker mer enn 18 000 i året. Folk fra Oslo, Vestfold og Sørlandet bruker mest penger på feriekjøp, folk fra Nord-Norge minst.

Ferieflørt: Trøndere er størst på ferieflørting, mens østlendinger tyr til god mat og godt drikke.